Ето го и отвътре:
Държах го известно време на 28гр. но не изкарва гореща гореща струя,както знам че може и съм го виждал при подобни проби.Направих му и рестарт,както съм чел че препоръчвате из форума.
Изключвай го веднага и го размразявай с топла вода, защото перката много скоро ще задере в леда!
Генади,ти не четеш ли какво ти пиша бе,човек. Няма да стане нищо по твоя начин,не разбра ли? Поливай,както те съветва и Деян...
Да прави каквото ще!!!Както споменах по горе се намира на 8км от мене!НЕ мисля че го експлоатирам неправилно,даже прекалено го обгрижвам.Само на 6 месеца е т.е. в гаранция.
Ванко, утре отивам и ще го размразя напълно с топла вода-удобно ми е защото е под прозореца,но все пак исках да се справи сам,нали съм дал доста пари за него не 300лв.!!!!
Генади твойта клима е нещо като "скъп" мерцедес с скъпа подръжка ако си беше купил по ефтина клима тя щеше да има и по ефтина подръжка или почти никаква , затова следващия път си монтирай нещо проверено иначе пак ще поливаш "цветята през зимата "
Климатика е достатъчно проверен и за да е в това положение има нещо нередно, или е малък за помещението или му емалко фреона или има някакъв друг проблем, мой съвет е да си извикаш фирмата да го видят на място всичко друго от наша страна е гадаене и принципни теории.
До средата на декември живеехме във въпросната къща където е монтиран този климатик исе справяше чудесно,аимаше температури под 0гр.Заковаваше 22гр без въобще да го чувам.След това,успешно поддържаше задададените му 10гр.дори при -17гр.навън.Според мен просто много му се е насъбрало накуп:силен снеговалеж с навяване в негова посока;висока влажност и температури- -2 - -5гр.ит.н.Първоначално публикувано от jony
Виждал съм как работят и т.н проверени марки и не съм очарован.Нима Дайкин не е проверена???
МНението ми влезе в цитата на Джони.
valen1: Не пускай последователни постове.
Проверен е, разбира се!
Виж сега какво се е получило. Понеже е работил на много ниски градуси, рядко е включвал. Докато е бил с изключен компресор, яко го е навял мокър лепкав сняг на дебел слой. Не е влязъл в дефрост, защото не е работил - има си условия за влизане в дефрост. И така получената снежна покривка вече не може да се свали с един нормален дефрост, който все някога се е случил. Ще се наложи да му помогнеш веднъж.
казвам само че има дайкин и дайкин , аз също имам дайкин , монтиран преди 5 години и дори не помня как изглежда външното тяло , а пък смее е ли да се развали то -веднага ще бъде на съставните си части разглобено !!!
Защото никога не си го оставял с дни да работи на 10 гр....
моят е стар модел - няма 10 градуса на дистанцията
Абсолютно съм съгласен с Деян.Много е рано да се вика фирмата.Относно оразмеряването е сложно да ви обясня, но в 190куб.м.-кухня,трапезария и хол са монтирани 3 климатика:този Дайкин 35 подов,Генерал 12 LGC и Генерал 18 Нокрия,катоняма врати м/у тях.Дайкина е в кухнята която е само 15 кв.м исега поддържа 10гр. само в нея,а в съседната трапезария е 7-8гр
.Включен е през дигитално електромерче и средния му разход е 500-600вата,така че не е недооразмерен при 1200 номинал.