Умника - изобщо не разбрах какво си писал,толкова е несвързано...И как се правя на ухапан пак не ми стана ясно,каквото и да значи това. Да дам съвет,който е ефективен,а не е бла-бла като на Велев,за теб е това,така ли ???
Умника - изобщо не разбрах какво си писал,толкова е несвързано...И как се правя на ухапан пак не ми стана ясно,каквото и да значи това. Да дам съвет,който е ефективен,а не е бла-бла като на Велев,за теб е това,така ли ???
Ако беше предвидено това което се случва (дано не ти се вижда прекалено сложно), нямаше да се налага ти да даваш съвети.
От Дайкин-ските софтуерчици ли се имаш за по-умен, що ли?
Но ти изобщо не разбра какво съм писал, толкова е несвързано... и как се правиш на ухапан пак няма да ти стане ясно, сигурен съм.
.... извинявай , ама би ли дал алгоритъма за дефрост на този Daikin ако наистина ги имаш, че немога да се сдобия с това писание отникъде!
vanko68, по-великия от VeleV.Klima, ти си на ход.Първоначално публикувано от mir71
Но-Уан, съжалявам, ама верно нищо не ти се разбира. Само Митака ти е конкуренция...Първоначално публикувано от no one
П.С. Честит Зарезан!
...все пак днес е Трифон Зарезан,да се свети името му. Простено е на такива чада като Но-Оне
Ето от тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37916.0.html първия пост за пример.
Т. 1 и 2 очевидно при Дайкина са факт, и от там идват и проблемите.
При толкова ниска зададена темп. (10 C), първите две условия трябва да се прескочат, или дефроста да стане по време без други условия.
Ти май наистина си прекалил с виното тая вечер,Къде видя в първия пост,а и изобщо в цялата тема,да става дума за Дайкин???????? Първия пост е за МХИ ,бе,човек,все пак можем да четем....Що ти реши,че на Дайкин условията за дефрост са ЕДНАКВИ ????
Дали ще можеш да се сетиш поне една друга причина, поради която се получава обледяването на снимката.
Хайде поне се пробвай.
Коз: повишаваш зададената темп. и влиза в дефрост.
О,я си отговаряй сам на въпросите....Нямам толкоз мозък,че да се сетя изобщо нещо.А и ако го знаеше ( вече го знаеш) да беше помогнал на човека с акъл,ако имаш...
П.П - Кой сега се направи на ударен,а? МХИ и Дайкин.....
no one - теб питах точно, защото се замислих и реших че ти си посветен в дефроста точно при Daikin, а не някой друг! Интересно е , защото такава информация не се намира, а ти смело говориш за изпълнени или неизпълнени условия - реших че знаеш или имаш нещо повече от предположения!
valen1 си е направил труда да намери търсените условия: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg406379
Търсят се 28 мин. работа на компресора- близко до акъла беше, че и при Дайкин ще го има, а и снимките ми бяха достатъчни. При зададена ниска темп. и относително високия минимум на машината е ясно, че още преди това ще бъдат достигнати 10-те гр. и ще се изключи- условието няма да се изпълни.
При работа по този начин лед ще се натрупва постоянно, и за няколко дена ще се стигне до резултата на снимката, който може да бъде фатален за перката.
Единствените решения в случая съм ги описал в горния си пост (добавям: при външна под +3 гр.)- юзъра нито може да ги постигне с препрограмиране, нито е длъжен да знае за тях и да се съобръзява с липсата им.
Как да му помогна бе vanko68 ?!?
Извинявам се, че в продължение на няколко поста говоря без да навлизам в подробни обяснения, но те бяха към vanko68- технически грамотен човек, а не блондинка. Очаквах да ме разбере без изчерпателни постове.
@no one - явно си прочел поста на valen1, но не си забелязал подчертания пасаж - Трябва да са изминали повече от 28 минути натрупано време работа на компресора т.е. може да е работил 7 пъти по 4 мин и пак условието ще е изпълнено
но-оне си знае работата,не му давай сега повод за размисъл....че пак ще се почне една...мисленица...
Грешиш pi0neer, ако е така както казваш, датчика за външна околна температура и от тръбния датчик на външното тяло веднага ще отчетат сериозна разлика- изпълнено 1-во условие, питата на практика няма топлообмен, и ще влезе в дефрост.
Явно условието е непрекъсната работа, след като резултатите са налице.
vanko68, не забелязах да даваш смислено обяснение на случващото се, а само как да го избегнем евентуално- до тук ли са ти компетенциите?
Както си я подкарал, ако и седмичното програмиране е недостатъчно, между съветите ще влезе препоръка на всеки 2 дена отваряне и няколко кофи гореща вода.