Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 95
Like Tree3Одобрявам

Авто климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Авто климатик

Мислех да не ви влизам в спора, но 1 градус е много ниска стойност за изход от климатик на кола, и не само. Това означава, че топлообменика заледява. Ако е така на по-дълъг път ще спре да духа изобщо, защото леда блокира топлообмена и вентилацията.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Мислех да не ви влизам в спора, но 1 градус е много ниска стойност за изход от климатик на кола, и не само. Това означава, че топлообменика заледява. Ако е така на по-дълъг път ще спре да духа изобщо, защото леда блокира топлообмена и вентилацията.
    Абсолютно вярно уточнение. Ако мери обаче със инфра термометър срещу духалките може и по ниска да измери но това не значи че е толкова.

4. Тук е от
    Jul 2012

Здравейте колеги,

Налага ми се да ремонтирам автоклиматик Harison V5, всъщност да сменя осовото уплътнение и двете о-пръстенчета, които събират двете части от корпуса поради теч. Въпроса ми е да сменям ли другите уплътнения по компресора, сегментите също? Откъде и какви е най-добре да закупя.

5. Novice
    Тук е от
    Apr 2010

При неработеща и двете страни е равно - към 70 psi (4,83 bar), a при работеща високото към 180 psi (12,41 bar), ниското към 35 psi (2,41 bar), като външната температра също оказва влияние на налягането на кондензация. Това е ориентировъчно за топъл пролетен ден.

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Авто климатик

Днес ходих на майстор каза че има само 86 гр. фреон при налягане по единия манометър на машинката му 6 атм. Сложи му 725гр. фреон и налягането отиде до 6,5 атм.
    Нормално ли е при 86гр. фреон да има 6 атм. (това при изключен климатик). На бележката която ми даде пише 725гр. фреон, 0гр. масло, 0гр. UV. За маслото нищо не каза , дали ми е извадил маслото или то остава в компресора, защото после не е добавил масло.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от k1kkk Виж публикацията
    Днес ходих на майстор каза че има само 86 гр. фреон при налягане по единия манометър на машинката му 6 атм. Сложи му 725гр. фреон и налягането отиде до 6,5 атм.
    Нормално ли е при 86гр. фреон да има 6 атм. (това при изключен климатик). На бележката която ми даде пише 725гр. фреон, 0гр. масло, 0гр. UV. За маслото нищо не каза , дали ми е извадил маслото или то остава в компресора, защото после не е добавил масло.
    Налягането във изключен климатик е еданакво без значение какво е количеството. Налягането при не работещ климатик се влияе от околната темпераура. Наляганията ниско и високо в авто климатика се мерят при работа и тогава се разбира как работи климатика. Относно зареждането незнам защо не са ти добавили масло може би машината не е сметнала да добави аз винаги добавям масло и оцветите.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Добрите машини добавят толкова масло, колкото извадят.
    bobovo и fen./hitachi харесват това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Драмата с климатика продължава. Компресора работи, но на моменти спира да духа студено. Веднъж духа студено друг път не. Отидох при майстора но там тръгна. Като карам се налага по няколко пъти да го включвам и изключвам да захапе(а иначе компресора върти постоянно). Майстора каза че в компресора имало някакъв клапан който прави проблем. Интересното е че както духа студено спира и трябва да го изключа и включа за да тръгне. А за маслото каза като свалим компресора да го ремонтира тогава се проверява колко масло има в компресора от някаква пробка.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Давай, плащай за ремонт на компресора.След това плащай за ремонт на клапата на компресора за която е казал "майстора", след това смени радиатор на климатика, филтър и най-накрая вземи че си купи направо нов компресор белким нещо да тръгне докато този майстор "го гледа" ...
    tony34al одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

След празниците отивам в друг сервиз, да не стане по голяма беда.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

В този ред на мисли препоръка за майстор за автоклиматици за гр. Варна? Защото и при мен не духа студено, а хладно, имам спомен за някакво измерване, че е 17 градуса, ама....може и грешно да съм запомнил. Първите две години като взех колата (10 годишна) всяко лято ходих, нов фреон, масло, оцветител, веднъж запояваха, но.... няма студ, има хлад. Има полза, ама то като не можеш да се разболееш от него климатик, значи не е тамън

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna Виж публикацията
    В този ред на мисли препоръка за майстор за автоклиматици за гр. Варна? Защото и при мен не духа студено, а хладно, имам спомен за някакво измерване, че е 17 градуса, ама....може и грешно да съм запомнил. Първите две години като взех колата (10 годишна) всяко лято ходих, нов фреон, масло, оцветител, веднъж запояваха, но.... няма студ, има хлад. Има полза, ама то като не можеш да се разболееш от него климатик, значи не е тамън
    трябва да излиза студена струя около 4-6 градуса

16. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Ако сваля изходящата температура с около 10 градуса за 1 минута-работи добре и както е писал колегата по-горе-изходяща температура 6-7 градуса.

17. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Миналото лято закарах колата при "майстор"(с добър имидж в града) на автоклиматици за проверка на климатика,че съм чувал,че фреона изфирясва през маркуча и на ок. две години трябва да се допълва?! Колата ми е 10 годишна и съм сигурен,че е била с оригиналния фреон! Станцията по спомен отчете липса на ок. 200гр.,допълни ги и това ми струваше 40лв.!
    Обаче климатика вече не студи като преди! Мултицета показа 14гр. (не бил верен според него)на макс вентилатор,а от едното кранче видях,че има капка и това след няколко дни. Ходих да се оплаквам на "майстора",който измери с инфраред термометъра си 7 гр. Каза,че климатика работи супер,а за теча от кранчето не е проблем,проблем било от другото кранче!!!
    Преди студеше,сега охлажда!

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от nikolayvarna Виж публикацията
    В този ред на мисли препоръка за майстор за автоклиматици за гр. Варна?
    Пиши ми на лични, ще те насоча.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Авто MP3 плеар
    От drecolli във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 5
    Последно: 16-07-14, 14:48
  2. Захранване за авто CD
    От vankicha във форум Озвучаване на автомобила
    Отговори: 9
    Последно: 19-05-14, 08:45
  3. Мнение за авто CD
    От HePoH във форум Озвучаване на автомобила
    Отговори: 3
    Последно: 16-03-11, 20:32
  4. Авто аларма TOP GUN
    От DoRa във форум Друга битова техника
    Отговори: 1
    Последно: 06-10-07, 22:32
  5. Авто ръководства
    От kris11 във форум Автомобили
    Отговори: 2
    Последно: 11-01-07, 22:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе