Имам 3 японски климатика FUJITSU ASJ22 T-W ,когато се включи щепсъла в контакта и веднага пада предпазителя на таблото.Това се получава и при трите ,а всеки е на отделен предпазител.Моля,ако някой знае от какво е да пише.
5
5
Имам 3 японски климатика FUJITSU ASJ22 T-W ,когато се включи щепсъла в контакта и веднага пада предпазителя на таблото.Това се получава и при трите ,а всеки е на отделен предпазител.Моля,ако някой знае от какво е да пише.
смени си предпазителите , ако си сигурен че монтажа на климите е извършен професионално
Благодаря за съвета ще ги сменя,но се изненадах много защото до преди седмица работеха без проблем.
вземи на друг производител на предпазители , мин. 25 ампера
Сега са с merlin gerin.Двата са с 16 ампера , третия е с 25 амперов.
При първоначално включване в мрежата, трансформатора има голям пусков ток и затова ти падат предпазителите. Момента може да го пропуснеш, ако рязко включиш щепсела в контакта. Но по добре е да си смениш всичките предпазители да бъдат по 25 ампера.
Не намерих подобна тема,затова ще пиша тук. Става въпрос за керамичен бушон с жичка. Четох че 1 жичка от многожилен кабел издържала 5 ампера. На мен ми трябва за 20 амп, значи 4 жички. Обаче ми се видяха много 4 и реших да пробвам с 2, като очаквах да се стопят. Да,ама не. Бичат си 20 амп, че и за още питат. Че то тогава излиза кабел с 10 жички да издържа 100 амп. Дали? Интересува ме как тези мижави 2 жички с сечение 0.и малко кв.мм издържат 20 амп.
По-добре да не разбираш на живо как става.Купи си нови патрони и ги смени, не си играй с огъня, може да стане много лошо.В момента един господ знае колко ампера ти е предпазителя.Много зависи от материала на "жичките".