Мисля че ще е проблем вноса.
Мисля че ще е проблем вноса.
Май по малко разправия ще имаш,ако си го купиш от магазин за климатични части!в България.
По-големи са проблемите с качедтвото на този фреон у нас, за нищо не става. Не е опция да се купува от тук.
Мога да те светна къде в Пловдив има 10кг .бутилки r-22,малки съм виждал там ама само за r-410,134.Другя вариант е някой от Турция да ти донесе малки бутилки,иначе рискуваш.
Шкарто има в Пловдив, ще пробвам от Турция.
Значи, няма да е от Турция. Благодаря за инфото
Фреон R410A опасен ли е за човек, ако поради някаква причина /дефект/ изтече от вътрешното тяло на 9-ка/12-ка във затворено помещение?
С други думи ако китайския варел се пробие и сме до там ...
п.с. на практика как стои въпроса?
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 09-06-17 в 22:32.
Сбогом и на R32. Лесно запалим и токсичен при възпламеняване, мислят да го смесват с трифлуоридметан и малко количество R125. Очаква се догодина на пазара, като R466A. Предполага се, че ще може да заменя директно R32 и R410A. Ще видим...
Искам да питам възможно ли е климатик който е с фабричен фреон R32 да се замени например с R410A и обратното?
Здравейте,как да промия топлообменника при преминаване от фреон р22 на р32?
Става въпрос за термопомпа от климатик
Ако сменя фреона на климатик работещ с r410a с фреона r32 по икономично ли ще работи климатика или не са заменяеми. Климатика е модел Mitsubishi ge25va