може би говори за това? : Testing a Prototype Dryer Heat Recovery Heat Exchanger
може би говори за това? : Testing a Prototype Dryer Heat Recovery Heat Exchanger
Е хееее ама аз живея в апартамент, не в хамбар - това е огромноооо, искам нещо по компактно
гледай сега, върни се на първата си идея. така както аз го разбрах : искаш да изхвърляш топъл въждух от стаята към климатик - за мен не е проблем.
дали ще има ефект - това е друг въпрос. ако се стопи кръгъл отвор на гърба на питата искам снимки.![]()
А бе не сте ли виждали кондензаторна сушилня за дрехи? Размера на устройството е около 50/30/20см. Върви във фирма за бяла техника втора употреба и питай за някоя на части от която да купиш само кондезатора с кожуха около него.Той си е направен с пресичащи се въздушни потоци и е лесен за периодично почистване.
Немога да снимам защото моята сушилня е самопочистваща и не се вади тази джиджавка , но всички които не са с термопомпа са подходящи за тази работа. Дори в някое "техно" можеш да помолиш да ти покажат и обяснят.
Този пост е редактиран от alfonso; 06-02-13 в 10:52.
Част от топлината в случая я хващаш и вкарваш обратно вътре в помещението.
мен ако питаш прибери трафа вътре - така гаранция 100% ще е всичко вътре
трябва да намеря сайта - едно американче беше направил подобен сценарий за охлаждането.
беше подредил кече или вата което да се мокри от резервоар с надупчени тръбички за да капе от тях от външната страна на питата - при тях чиларите са квадратни. каза само сутрин наливаш вода.
беше реализирал огромна икономия с изключително проста система. е не 100% - 30-тина по спомен.
ще се опитам да открия линка.
Ми те климатиците - поне няколко които съм виждал, си имат "джобче" и там монтажника ако благоволи, изважда тръбата за летният конденз - това е отдавна открито - поне при тези с маймуницата![]()