Благодаря ви на всички за отговорите.
Още не съм се спрял на точен модел от трите изброени, но по всички мнения е ясно, че от тях ще избирам.
Единственото ми притеснение, което остана е това, че в стаята ще се спи и не трябва да е много шумен и да пукат пластмаси Преполагам това значи да не дефрост-ва много често или да се случва по-незабележимо?
Toshiba го дават най-шумен по книжка, но в действителност не е сигурно разликата с другите е 5-6db, което не знам дали е много.
churchil, предвид факта, че помещението няма изолация, ще Ви посъветвам да погледнете следните модели:
Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus
Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt
General Fujitsu ASHG12LUCA
Samsung AR12HSSDAWKNEU Series 7000
Gree GWH12UB-K3DNA4F U-Crown
Преценката на хора които имат представа коя машина колко може и как би се справила, ще Ви е от полза. Т.е. доверете са на фирма, която на място да Ви консултира за подходящ модел. За да не се кахърите защо, аджеба сбъркахте с избора при една по тежка зима. Покупката на качествена машина е дългосрочна инвестиция, така, че правилния избора е от значение.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 05-09-15 в 20:14.
В неговия случай даже май не му е необходима изолация. Така както е дадено на схемата няма големи топлозагуби. Само една външна стена + терасата като изолация. И пловдивския топъл климат, с минусови температури един месец през януари...
Може би за неговите 25 квадрата 2,5 киловата отдавана мощност ще бъдат достатъчни. При среден COP 3,2 - 3.8, средната консумирана мощност би трябвало да бъде около 600-700-800 вата.
Стандартна 12-ка не мисля, че ще има проблеми с топленето.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 05-09-15 в 21:09.