Здравейте
Моята работи като обикновен хладилник ( компресора има работен кондензатор )
След като от всички Хладилни техници в града ми отказаха - само един каза че ще я оправи .
Замръзваше капилярката и не сушеше .
взех я - дадох 100 лв и пускам системата - пак същото и се ядосах : купих си нужните инструменти .
Хубавото беше че бях направил снимка - видях че скъсил капилярката с 20 см..
Та вакумирах и видях че няма пропуск - и както закачени сервизни вентили - и след стартиране трябваше в ниското налягане да вкарам 140 гр. хладилен агент R290
Но в един момент стигнах налягане 20 бара - високото налягане ( знаех че трябва да гоня 25 максимум )
След 30 мин работа температурите бяха в идеалните граници 25 бара -> 72 кондензатора / 4 бара ->12 изпарителя
Ама в сушилнята има и въздух който обдухва тези тръби - и вече в кондензатора поддържа 15 бара / 4.5 бара.
Ама си суши дрехите .
Дали си заслужава да вакумирам наново - само че сега да вкарам при спрян компресор - течна фаза колкото грама трябват във вентила за високо налягане .
Имам съмнение че съм успял да вкарам точно 140 грама R290 = не знам с колко бара излиза от тези малките флакони - и ако е под 3 бара - не може да преодолее докато пълня системата и тя достигне по-високо налягане ( достигнах 4 )