Страница 11 от 13 ПърваПърва ... 910111213 ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 184

Газ мания

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Газ мания

Някой може ли да ме светне за тези конвектори на газ. Пак с котле ли работят. Аз вече имам изградена инсталацията за природен газ, но нямам сложени още котле и радиатори.

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Не можеш да ги ползваш с тази инсталация. Те са алтернатива на котлето и радиаторите. Поставят се на мястото на радиаторите и всеки има собствена затворена горивна камера и работи независимо, като за целта ползва външен въздух и изхвърля навън отработените газове. Отделни газови уреди. Освен това, за да имаш топла вода ти трябва и отделно газов бойлер. Добре е за малки жилища, но за големи не е за предпочитане - трябва да опашеш целия апартамент с газови тръби .

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

10х

5. Тук е от
    Feb 2007

Не съм запознат много с газта, но има ли някой който да ми даде отговор, за това какъв трябва да е диаметъра на външната медна тръба, която се монтира от газовата разпределителна кутия до газовия котел и от какво зависи (дали от етажа на сградата, от самия котел или от помещението което ще се отплява...)Благодяря предварително

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Изчислява се от проектант за всеки отделен случай имайки в предвид разхода на газ, който пък зависи от котела, отопляваните помещения, топлинни загуби и т.н.

7. Тук е от
    Feb 2007

Значи ако правилно съм те разбрал не би трябвало да зависи от дължината на самата тръба или и това има значение. А случайно да си запознат с разхода на газ за котлите Vailant 24kW?

8.  

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Много зависи от дължината на тръбата и от броя на колената, понеже налягането там(след ГРТ) е ниско - около 20 мBar.

10. Тук е от
    Feb 2007

Да в такъв случай и етажността оказва влияние, защото на 5 етаж и около 17 метра тръба изискването е Ф28, а на 2 етаж съседа същата дължина вече е с Ф22.(пояснявам, че броя на ребрата при него е с около 10 по-малко, квадратите са същите и разликата е единствено в газовия котел ). Само да те питам, тези 20 мBar по стандарт ли са,защото на котела май му беше нужно да работи на пълен капацитет минимум 17мBar-a.

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

20 mBar e минимума и може да се вдига от този, който ти прави настройките, но това е достатъчно да ти захрани котела.

12. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте! И аз да се включа с няколко въпроса по темата. Предстои ни към края на годината да се нанесем в ново жилище - 50 кв.м. на първия етаж. Всеки апартамент си има индивидуално газово котле и радиатори – те влизат в цената на жилището. Първоначално котлето беше проектирано да бъде в стаята, но разбрахме че е доста шумно а и най-вече от съображения за сигурност /предимно мои, а не на приятеля ми/ го изместихме на балкона в някаква кутия. Сега обаче се чудя дали това решение беше правилно – в смисъл има ли някаква опасност ако паднат сериозно температурите да замръзне това котле?
    А и не ми е ясно много как стои въпроса с топлата вода – трябва ли да си купиш газов бойлер за да имаш постоянно топла вода?
    И последно – един познат ме посъветва да си доплатим и тръбите за газта да минат няколко пъти под пода – идеята е да се получи нещо като подово отопление. Ама и това не знам до колко е удачно?
    Извинявам се за глупавите въпроси, но все пак ….. съм жена ….. а и нищо не разбирам от газ, освен че много ме е страх. Забравих само да кажа че съм от София а котлето е Вайлант-Германия....и ще съм благодарна на всеки отговор

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Тръбите за газта няма да ви стоплят ако минат по пода. Може би става дума за тръбите от котела до радиаторите. Така ще получите нещо като подово, но голяма част от топлината ще топли тавана на съседите. Ще трябва да сложите някаква изолация под тях и не съм сигурен къде ще е далаверата. То ще топли повече, но и ще харчи повече газ.
    За замръзването не мога да дам съвет, но според мен ако работи котлето няма как да замръзне. Виж дали от студа навън не се получават загуби също не знам.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Като гледам старата тема има развитие и това е доказателство, че природният газ си пробива път. Лошото е само, че нивото на газификация е все още доста слабо.

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mimsjn
    Здравейте! И аз да се включа с няколко въпроса по темата. Предстои ни към края на годината да се нанесем в ново жилище - 50 кв.м. на първия етаж. Всеки апартамент си има индивидуално газово котле и радиатори – те влизат в цената на жилището. Първоначално котлето беше проектирано да бъде в стаята, но разбрахме че е доста шумно а и най-вече от съображения за сигурност /предимно мои, а не на приятеля ми/ го изместихме на балкона в някаква кутия. Сега обаче се чудя дали това решение беше правилно – в смисъл има ли някаква опасност ако паднат сериозно температурите да замръзне това котле?
    А и не ми е ясно много как стои въпроса с топлата вода – трябва ли да си купиш газов бойлер за да имаш постоянно топла вода?
    И последно – един познат ме посъветва да си доплатим и тръбите за газта да минат няколко пъти под пода – идеята е да се получи нещо като подово отопление. Ама и това не знам до колко е удачно?
    Извинявам се за глупавите въпроси, но все пак ….. съм жена ….. а и нищо не разбирам от газ, освен че много ме е страх. Забравих само да кажа че съм от София а котлето е Вайлант-Германия....и ще съм благодарна на всеки отговор
    mimsjn, котлето е по-безшумно от климатик и най-доброто място е в кухнята, над мивката, за да е най-къс тръбния път на топлата вода. На терасата е доста компромисно решение и никой не може да даде гаранция против замръзване, макар и в термошкаф. Разходът на газ също ще е по-голям - заради загубите. В такъв случай терасата трябва да е остъклена задължително. Вайлант не препоръчват монтаж на тераса. По въпроса с топлата вода - смятам, че котелът е двуконтурен и ще осигурява и топла вода. Ако ми кажеш точно модела, ще ти кажа със сигурност. Може да си монтирате подово - няма проблем, но не от газовите тръби .

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами като си от софия тоя котел си е абсолютна набутвация. Ще ти излиза по скъпо от прното. За топлата вода се купува бойлер със серпентина, през която да минава топлата вода от котела и за загрява водата. Има ги в комбинация със ел. нагревател. С газов бойлер е по добре. Тези бойлери със серпентините не е желателно да се ползват, тъй като в тях винаги има вода с температура под 60 градуса и се образува една бактерия която е много вредна.

18. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

А, ако не си от София? А каква е разликата?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 13 ПърваПърва ... 910111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Списание "DVD Мания" - Впечатления?
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 5
    Последно: 13-02-05, 22:56
  2. Метал мания
    От BlackBLOOD във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 109
    Последно: 06-11-03, 15:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе