Страница 94 от 188 ПърваПърва ... 44849293949596104144 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 2820
Like Tree1131Одобрявам

Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    Враца

Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

При мен чак цяла нощ няма да издържи да не се включва.
    В 23 ч. като мине автоматично от 22.5*С на 21*С някъде към 4 ч. сутринта се пали отново.
    Темп. на водата я държа на 61*С.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

"Цяла нощ" и при мен не винаги е цяла нощ. Такъв е "израза". Много зависи от външната температура. И от количествената разлика между режимите, но с 2гр. надолу наистина доста време няма да се включи котела, а от 23.5 на 20 почти сигурно.
    Не знам за ДТ с комшиите, аз съм на ДТ отвсякъде с "природата". И 10-на външни стени и всички тавани са си проблем. Имам на цялата къща някаква външна изолация, но таваните са ми много слабо място. Само в хола има и вътрешна изолация навсякъде, включително тавана 10см. вата и разликата с другите стаи е голяма. Всъщност и пристройката има 10см. стиропор на плочата отгоре, но тя е много по-нова от къщата и ние с баща ми сме я правили. Когато преди 7г. направих изцяло нов покрив на къщата, много мислих за някаква изолация отгоре върху гредореда. Четох за пяна, която се пръскала с машина, за една изолация като хартиени парчета, които се изсипвали от чували, защото не е равно, а и не смея особено да стъпвам извън стените. Но покривът глътна всичките пари и така и не направих нищо.
    Този пост е редактиран от VanDan; 11-01-18 в 10:11.
    JordanS и pepitoff харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    Враца

При мен dT комшии е като при теб - от никъде никой
    Ще слагам и аз изолацийка по тавана. Само да дойде лятото...
    Питах дали на тръби ф16х2 мога да вържа паралелно два радиатора по 11 глидера H800 (захранващата тръба също е ф16х2 и ще я разклоня с Т-тка) ама никой нищо не каза....
    Никой ли няма представа?!?!

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2016
    Живее в
    Кърджали

по ТЕМАТА без КОМЕНТАР....

/помолих колежка да попита приятелка от Попово за разхода си на ГАЗ.../

[09:56:24] *.t: Каква сметка платихте ноември например
    [09:56:31] *.t: и каква квадратура отоплявате
    [09:59:16] *.*.*: за ноември имаме 200лв, но сме в къща без изолация и 98 квадрата е квадратурата
    [10:00:14] *.*.*:: за декември 250 лв
    [10:00:55] *.t: и всичко е на газ?
    [10:01:09] *.t: в смисъл и бойлер, готварска печка
    [10:01:12] *.*.*:: да
    [10:01:14]*.t: хладилник?
    [10:01:16] *.*.*:: нее
    [10:01:33]*.t: :
    [10:01:55] *.*.*:: печка готварска, топла вода и отопление

- - - - - - - - - -

...най -икономичното отопление за момента

https://bultimes.com/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B8-%D0%92%D0%98%D0%94%D0%95/
    Този пост е редактиран от JordanS; 11-01-18 в 14:14.
    VanDan и Uve_Smotanson харесват това.

6. Member
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от pepitoff Виж публикацията
    При мен dT комшии е като при теб - от никъде никой
    Ще слагам и аз изолацийка по тавана. Само да дойде лятото...
    Питах дали на тръби ф16х2 мога да вържа паралелно два радиатора по 11 глидера H800 (захранващата тръба също е ф16х2 и ще я разклоня с Т-тка) ама никой нищо не каза....
    Никой ли няма представа?!?!
    До колкото помня има значение съотношението между дължината и височината на радиаторите стига да не е вързано на кръст (по памет границата над която трябва да е на кръст е 4 към 1, та недей да правиш глупости ...
    Направи си изолацията, но в общи линии когато има загуби, трябва и нещо да ги компенсира.
    pepitoff одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Понеже съм от Попово да споделя малко . Много приятели се набутаха с газифициране,и абсолютно всеки реве от сметки стана 2 зими....Лично аз съм в къща ново строителство ,125 кв.м с три клими и сметките за ноември и декември са ми 126 и 152 лв.Сега и единия служител на овъргЪз си сложи климатици,какво повече по темата......
    JordanS одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от tanatos Виж публикацията
    Понеже съм от Попово да споделя малко . Много приятели се набутаха с газифициране,и абсолютно всеки реве от сметки стана 2 зими....Лично аз съм в къща ново строителство ,125 кв.м с три клими и сметките за ноември и декември са ми 126 и 152 лв.Сега и единия служител на овъргЪз си сложи климатици,какво повече по темата......
    Еми какво да ти кажем,проблема е или в Овъргаз или в инсталациите на хората.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от tanatos Виж публикацията
    Сега и единия служител на овъргЪз си сложи климатици,какво повече по темата......
    Ами истината е, че са им ниски заплатите на редовите служители и явно не могат да си позволят да се газифицират. Отделно не ползват никакви преференции за газифициране като служители.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Тук вече има хора, които те бият по сметки на газ по-ниски от твоите на клими. А топлят цялото жилище и нищо не шуми, трака, пука, бълбука, шурти, "успива", не прави пъшкащи дефрости посред нощ, не замръзва в студа и няма нужда да поливат с шише топла вода.
    Темата е за сметки на хора отопляващи се с газ, а не колко му бил тока на някой. Аз моята къща първо не мога да я стопля с климатици (5 жилищни помещения и две бани имаме), второ сметките ми за последните месеци са средно под 200лв. с топлата вода и съм напълно доволен. А както има написано по-горе в темата имаме хора шампиони с около и под 100лв. средно, така че гориш, както имаше една реклама.
    Цитат Първоначално публикувано от Dian Petkov Виж публикацията
    01.10.2017- 31.12.2017 -307 кубика
    24 градуса от 6.30-9.00ч,
    21гр. 9.00-13.30ч.
    24гр. 13.30-24.00ч.
    21 гр. 24.00ч-6.30ч.
    Почивни дни:
    9.00ч.-24.00ч. -24гр.
    90 кв. къща
    307м3 по средно 0.72лв. са 220лв. за 3 месеца - по 70лв. на месец.
    Цитат Първоначално публикувано от ulipet Виж публикацията
    197 куб 147,30лв от 30,10,2017 до 2,01,2018
    къща с приземен етаж с 2 радиатора и горен етаж с с изолация от вътре +4 стоманени радиатора + лира/чат пат/ се пуска,темп по термостат 20гр.от 00-6ч и 9-16ч и 16-24ч 6-9ч празнични и поч дни 7-24ч 21гр ...в южните стай темп става 23гр
    газ за готвене
    котел VICTRIX TERA едноконтурен
    147лв. за периода 30.10-02.01. 73лв. на месец.
    Много са ти харчливи климатиците спрямо тези хора.
    Сега сериозно - няма смисъл да се заяждаме, кой на какво да се топли.
    Този пост е редактиран от VanDan; 11-01-18 в 21:43.
    Uve_Smotanson и pepitoff харесват това.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    Враца

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    До колкото помня има значение съотношението между дължината и височината на радиаторите стига да не е вързано на кръст (по памет границата над която трябва да е на кръст е 4 към 1, та недей да правиш глупости ...
    Направи си изолацията, но в общи линии когато има загуби, трябва и нещо да ги компенсира.
    Ами нали трябва да увелича малко бройката на глидерите в хола (20 м2, 2.6 м височина, 17 глидера Н800)?!?
    Затова питам как да добавя още малко глидери, че да станат поне 22. Ни захранаващите тръби са ф16 и трябва да ги разклоня за втори радиатор.
    Защо да са глупости?!?!

Само за протокола:
    Ползвам радиатори Hellyos на италианската фирма Radiatori2000. На сайта им относно бройката глидери на радиатор пише това:

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    ”..... но таваните са ми много слабо място. Само в хола има и вътрешна изолация навсякъде, включително тавана 10см. вата и разликата с другите стаи е голяма. Всъщност и пристройката има 10см. стиропор на плочата отгоре, но тя е много по-нова от къщата и ние с баща ми сме я правили. Когато преди 7г. направих изцяло нов покрив на къщата, много мислих за някаква изолация отгоре върху гредореда. Четох за пяна, която се пръскала с машина, за една изолация като хартиени парчета, които се изсипвали от чували, защото не е равно, а и не смея особено да стъпвам извън стените. Но покривът глътна всичките пари и така и не направих нищо.
    Има една вата на рула,разстила се отгоре в подпокривното пространство и върши идеална работа.Лесно, бързо,евтино.Преди като се качвах на тавана си беше горещо, сега си е студ.Това лято сложих 15 см да видя ефекта-определено има, та напролет още 10 см ще добавя.Минус е че тавана не става за ползване(живеене), но аз пък си направих 15-20 кв с фибран за багажери
    VanDan и Vizi харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2017
    Цитат Първоначално публикувано от pepitoff Виж публикацията
    Ами нали трябва да увелича малко бройката на глидерите в хола (20 м2, 2.6 м височина, 17 глидера Н800)?!?
    Затова питам как да добавя още малко глидери, че да станат поне 22. Ни захранаващите тръби са ф16 и трябва да ги разклоня за втори радиатор.
    Защо да са глупости?!?!

Само за протокола:
    Ползвам радиатори Hellyos на италианската фирма Radiatori2000. На сайта им относно бройката глидери на радиатор пише това:

Извинявам се. Предполагах, че е като при панелните радиатори. Това ограничение ме озадачи. При всички случаи според мен преди да направиш изолацията по-добре да не пипаш радиаторите -нещата ще са съвсем различни след това. 1 см изолация отговаряше на 2-2.5 метра бетон или нещо подобно беше.
    pepitoff одобрява това.

16. Тук е от
    Sep 2008

30.11.2017 не 30,10,2017
    глупости съм писал....сега го видях ....зорен ден беше вчера за мен та за тва
    иначе от 02,01,2018 до преди малко 56 кубика

17. Тук е от
    Jun 2016
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    При всички случаи според мен преди да направиш изолацията по-добре да не пипаш радиаторите -нещата ще са съвсем различни след това. 1 см изолация отговаряше на 2-2.5 метра бетон или нещо подобно беше.
    При мен 1 см. изолация на тавани и външни стени се равняваше на 4 градуса разлика между изолирана стая и не изолирана.
    Този пост е редактиран от StoychoAtanasov; 11-01-18 в 22:52.
    pepitoff одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от StoychoAtanasov Виж публикацията
    При мен 1 см. изолация на тавани и външни стени се равняваше на 4 градуса разлика между изолирана стая и не изолирана.
    Зависи при какви условия. Ако не топлиш, пак ще е студено и изолацията няма да ти върши никаква работа. Изолацията топлина не създава - само я задържа в жилището и по-този начин намалява разходите за отопление.
    pepitoff одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 17:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 17:25
  3. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 12:28
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе