Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

Топла вода - на газ или електричество?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    2
    #16

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    Яко подвеждаща реклама......

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #17

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    Цитат Първоначално публикувано от deian_g
    При условие, че разхода на месец е около 80 лева, а се спестяват приблизително 120 излиза, че 40 лева ще ви връщат обратно ако позлзвате.
    Пак не четеш достатъчно упорито - спестяването е в сравнение с отопление на ток (казано е климатик, но явно нямат предвид съвременните скъпи и качествени климатици, а стар климатик или просто отопление с реотан). Преди отоплението на газ беше три пъти по-евтино отколкото с ток (реотани) и се изравняваше с отопление на климатик с КОП=3, но сега разликата с тока намаля на две- две и нещо пъти, от друга страна се появиха климатици с по-висок КОП и отоплението с газ отстъпва малко по цена в сравнение с климатиците. Остава превъзходство само в комфорта и евентуално - във вложението. Явно тази реклама не е ъпдейтвана скоро, понеже е по-обща. Може да ги сезирам.

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    51
    #18

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Пак не четеш достатъчно упорито
    Аз съм ги пуснал и двата им поста па секи да си ги изталкува "упорито".
    На едното място фирмата писала, че ще се топля с 89 лева на друго писала че ще пестя по 120 в сравнение с климатици, ама те нямали предвид климатициа от времето на дядо ми ама те нямали предвид и такива ами маслени радиатори, ама и поста им бил стар /и двата поста са информация след последните цени на газта/.
    Верно явно имам проблем с четенето и с ясновидството.

    Иначе искам да съм максимално искрен за хора които биха се повлияли от мненията ми. Аз ползвам газ и колегата Lazar с които спорим ми направи газификацията, инсталира ми котела и ме консултира във всичко което съм го попитал.
    От неговата работа съм много доволен. От газта също съм доволен, живея в големичка къща и миналата година ми се роди дете. Тати вместо да се занимава сутрин и вечер да фърля въглища си се радваше на бебката, топлината винаги беше каквато си я зададеш без максимуми и минимуми както при стария котел и без излишни течения както при климатиците.

    Сега си сложих еднин да го наречем мини чилър. Чудя се при температура на водата от него 50градуса и при условие че вече имам доста увеличени радиатори дали няма да получа същия комфорт като при газта зимата и дали ще ми е достатъчна тази температура на водата. Той ще работи подобно на кондензен котел, а големия според мен + ще е, че при нощна енергия от 0.11 лева ще мога цяла нощ да си поддържам температурата и да не ми се налага да вдигам денем.

    Газта не мисля да махам, в студените дни или когато спре тока какво ще правя. А може утре и да се промени съотношението на цените.

  5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #19

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    Е кат си нямаме работа - да си чешем клавиатурите . Аз не че искам да споря - просто внесох пояснение за сайта на газовото дружвство. Всеки си гледа от неговата камбанария и си прави сам сметките кое му е изгодно - един се отказва от газ и монтира котел на въглища, друг оставя въглищата и се кефи на газ, трети слага климатици щото е лесно за монтаж и икономично. Инсталацията на Деян е много ярък пример за това как лесно човек може да се подведе (този въпрос засяга май повече съседната тема - "Газов котел - мнения и препоръки", ама тук сега се отвори лаф). Значи той имаше котел на въглища и инсталация, сметната за него. В големите зими бичи котела на 90°С и няма проблеми с отоплението. Като монтирахме газовия котел преизчислих отново радиаторите и се оказа, че малко радиаторна мощност не достига, защото газовият котел (Вайлант) е ограничен на 75°С, което значи, че в най-студените дни теоретично няма да е достатъчна топлината, но оставихме така нещата за да се убедим в действителност. Минималната мощност на котела също беше по-голяма от радиаторната мощност при 75°С. И наистина тази зима беше люта, във Варна стигна до -18°С и отоплението закуца - големи сметки, а студено. Наложи се спешно по Коледа Деян да замени един радиатор в хола с конвектор, с което увеличи радиаторната мощност двойно и къщата се стопли, а сметките паднаха почти наполовина. Е да де, ама той си е техничар и разсъждава, пък и аз го бях предупредил за такъв проблем. Обади ми се, обсъдихме нещата и за няколко дни проблема беше решен. Ама не всеки може да реагира по този начин, да си ги обясни нещата и да действа. Повечето хора в този случай щяха да плащат големите сметки, да стоят на студено и да псуват, че на газ е много скъпо и щяха да подкарат пак въглищата. А сега по негови сметки той плаща долу-горе толкова, колкото преди за въглища за сезона, ама мръсотиите и хамалогията не ги броим. Той може да каже повече по въпроса.

  6. Junior Member
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    51
    #20

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    Лазаре, що ми се струва, че вече никои не чете темите за газта. И що ли ми се струва, че е съвсем логично.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    41
    #21

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    И аз да се включа. На мен ми се иска да се отоплявам на газ именно заради липсата на хамалогия, мръсотия, колебания в температурата. Някъде във форума четох цитат: "Кеф цена няма". По темата Избор на котле мения и препоръки съм задал един въпрос. Ще има ли някои да ми отговори как да постъпя, какво да направя и то в момент преди да съм направил грешки, които сигурно ще струват скъпо после. Постарал съм се да изложа някои данни, които да са база за преценка и мнения.
    Благодаря на всеки, който ми помогне в избора на котел оттам и всички благинки при използването му.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    51
    #22

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    Явно си доста добре с парите щом искаш да се отопляваш на газ. Ако си още по добре с парите замисли се за тетмопомпа. Щом се отопляваш с близо 50 градуса вода можи да успееш. Мисля че вместо да влиза котела в нощен режим за икономия и после да дига температурата денем спокоино може да я поддържа постоянно /предвид нощната енергия/. По натам си слагай тук там по някои вентилаторен конвектор и ще можеш и да се охлаждаш.
    За марки и модели котли не мога да ти помогна. Аз съм с ваиланд и макар, че мисля, че получавам от него максимума които може да се получи много ме дразни това, че газта е спеколативно горивао и ръсте с големи крачки секи сезон.
    Котела верно ще ти струва доста по-евтино но току виж ти се изплатила сметката за 2 сезона. По мои сметки към двоина ще е раликата в полза на термопомпата.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    41
    #23

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    Да, с парите поне за сега съм добре. Някак си съм си наумил да пробвам или инвестирам или както и да го наречеш отпление на газ. Чувал съм, по малко съм и чел за другите алтернативи на отопление, но сега ще опитам с газта ... един ден сигурно ще опитам и сдруга алтернатива. В къщата имам и инсталирани климатици и наистина отоплението, както е писано в доста от темите е значително икономично. Изпитал съм го. Наясно съм, че с газта е по скъпо още повече че за Банско от където съм аз доставката е компресирана, няма тръбен газопровод поне за сега и цената и по последна информация е 1.35 лв. Това е убийствено скъпо, но все пак има и клиенти както стопански, така и битови. Нека обаче се пренесем в раздела избор на котел където ако погледнете съм изложил някои данни за да може да се възползвам от Вашите препоръки или насоки. Имам предпочитания към марката WOLF, DE DIETRICH и Vaillant. Как бихте ги степенували плюсове и минуси.


  11. Novice
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    6
    #24

    Re:Топла вода - на газ или електричество?

    здравейте,имам проблем с топлата вода.на газ сам имам парно а топлата вода не идва.идва много рядко до мивките и банята.
    На какво се дължи това и какво мога да напражя за да си имам топла вода?
    ще се радвам на бърз одговор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 1
    Последно: 07-09-12, 00:21
  2. Офроуд любители помагат на село Бисер
    От glowndark във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 14-02-12, 22:05
  3. Отговори: 10
    Последно: 24-03-11, 00:27
  4. Тестове за професионална ориентация
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 04-06-09, 21:25
  5. Хакнаха Министерството на земеделието
    От wiseacre във форум Коментирай новина
    Отговори: 15
    Последно: 02-09-07, 19:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе