Здравейте.
Март месец Софиягаз пусна газта в сградата и фирма извърши газификацията(може и да не се изразявам правилно - за което се извинявам).Става въпрос за ново строителство в което още не живея, но започвам да го стягам.
Инсталираха всичко(Март) - котел, радиатори ....... и т.н. Направиха проби на системата и се изхаби по разходомер около 6 кубика(като не броя червените цифри на разходомера , а направо гледам черните). Следващите месец два, чат пат си палех котела - за мои наблюдения. Към някои Юни имах около14 кубика изразходвани. След това 4 месеца котела не е пален -никои не е влизал в жилището - ключ имам само аз. Днес отивам и гледам 25 кубика. Според мен за 4-5 месеца има загуба около 10-12 кубика.
Обадих се на фирмата която подддържа целия блок -казаха ми, че не е нормално това, но те са пробвали системата като са я "сглобявали", има си газсигнализатор и ако има теч трябва да реагира ..................и навярно проблема е в разходомера - някакво уплътнение на изхода му - ама там пипали Софиягаз. Моля по-компетентните от мен в този форум да ми кажат към кого първо да се обърна - Софиягаз или ..........фирмата (да не прозвучи като реклама или антиреклама). Ясно ми е, че тези загуби са малки , но според мен(и фирмата) не трябва да има такива. В самото жилище не ми мерише на газ(абе в най-отдалечената стая от котела странно ми намирисва но не съм сигурен че е газ). Разходомера е монтиран в едни кутии между етажите и там като отворя кутията определено се разбира че има газ. Кофтито е, че не съм постоянно в София и трудно ще се комуникира и с двете фирми. Дайте съвет как да дествам. Смятам до края на месеца да започна офанзива за 10 дни и тогава ще отсранявам проблема, ама ми трябва "план за действие" изготвен с ваша помощ. Предварително благодаря на всички дали някакъв съвет.