Здравейтe! Тази година, за първи път ще се отопляваме на природна газ. Понеже ни искаха едни луди пари за направа на водната инсталация реших, че и аз мога да си я сметна и да си я изпълня. Та апартамента е тухла 110м2, със сменена дограма и вътрешна изолация от фибран 3см. Има окачен таван (засега) само в хола. Изцяло е краен с изложение изток, юг, запад. Котлето което монтирахме е Bosch gaz 7000w 6-21 кW с програматор FR 110. Докато проучвах фирмите за водната инсталация, ми направи впечатление, че всички искаха да ме откажат от полипропилен с фибростъкло. Всеки ме убеждаваше да съм използвал алуминиевите тръби с фитингите. В крайна сметка ги пренебрегнах, и си взех полипропилен с фибростъкло, един поялник и си напарвих инсталацията както е на снимката. Парното го пуснахме на 03.10.2013 и до сега 07.10.2013г. ми е навъртяло 16 м3 газ (топла вода, готвене и отопение). Това при положение, че температурите навън варират от +4 до +14 гр (Русе). На котлето съм му задал мах. на температурата на водата, а на програматора +20 гр. по програма . Среднодневна температура в пемещенията +18 град. Засега отопляваме само кухня, хол, коридор и баня грубо 60 м2. Можете ли да кажете как е като разход, и някакви забележки на инсталацията за да мога да ги коригирам евентуално следващата година. Благодаря Ви, предварително