Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г
Нормално е това, което си получил. Дори и във високотемпературен режим кондензният котел е по-ефективен от конвекционалния, заради температурата на изгорелите газове : при кондензния 40/75 градуса, при конвекционалния 100/130 градуса.
Весели празници!
Честита Коледа на всички. Заколихте ли прасетата вече ? :))
Ror това не е четкане, просто се кефя засега и споделям с вас. Не съм от хората дето това им е основен начин на действие и така "пробиват" в живота.
И аз нямам дебитомер в котела - просто засичам и отчитам летния разход на БГВ и газ за печката и това е. Може да не е най-точния метод , ама все пак носи информация.
Разходите за отопление наистина са от различен порядък спрямо разходите за готвене и БГВ, така че точността при този метод е достатъчна . Весела Коледа на всички!
В Е С Е Л А К О Л Е Д А Г О С П О Д А!!!!!!!!!!!! :Drinks:
Здравейте на всички и Честита Коледа от мен!
От 2 години съм собтвеник на газово котле - TAITI DUAL CTFS 24.Имам следният проблем - нямам възможност да отоплявам само една стая в апартамента.Когато оставя да работи само в една стая котлето откозва да работи ... започва да отделя пара и гореща вода за няколко секунди и спира да работи.По принцип отоплявам 3 стаи а понякога и всичките 5 като няма проблем . Какъв е проблема и може ли да се отстрани?
Благодаря!!!
Няма как да стане, прочети предната страница.
Здравейте, дайте мнение за кондензен газов котел Юнкерс и възможността да работи с включен към него двусерпентинен бойлер Теси
Здравейте!
Бих искала да попитам съществува ли такова нещо като 100% модулация, или днес един странен господин ме взе за шаранче?
Здр. Лазаре
Още не съм монтирал котела ТЕСИ за който говорихме преди време и тогава те питах за колко време ще топли водата до определени градуси и сега съм се присетил да те питам дали има пряка зависимост между подгряването на топлата вода за битови нужди и за отоплението или иначе казано когато котела грее вода за битови нужди на пълна мощност ли работи или не. Ако работи на пълна то би могло да се направи следната сметка - да приемеме че даден котел грее вода 10литра с делта Т 30 градуса за една минута. Значи ли това че ако системата ти е 20 литра то за две минути ще дигнеш 60 градуса разлика (като пренебрегнеме загубите от охлаждането през радиаторите за това време)
Поздрави
Извинявам се - пак имам проблеми с изпращането на съобщения и ще отговарям като мога.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mima.gaz
Здравейте!
Бих искала да попитам съществува ли такова нещо като 100% модулация, или днес един странен господин ме взе за шаранче?
Здравей Мима, те такова животно нема!
Газовите котли модулират в диапазона от минимална до максимална мощност. Това е диапазон (зависи от марката, модела, поколението) от 25% до 100%. По ниския клас започват от 40% и дори 50%.
Понятието е ПЪЛНА (постоянна) модулация.
Благодаря за отговора инж.Нейчев!