Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
Най- вероятно неграмотно ще се изразя но са равнопоставени. от 1/2 " на водопровода чрез трипътен кран и трите пъти 3/4" ( тоест с преходна муфа 1/2 на 3/4 се връзва крана към водопровода 1/2 ).Точно на този кран сега сложих възвратния клапан в посоката към котела. Кухненската мивка и банята са след отклонението за котела и пералнята.
Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
Разбрах - включват се заедно, на един тройник към водопровода. В такъв случай наистина може да окаже влияние на котела затварянето на магнетвентила на пералнята. Този ефект можеш да го намалиш като притвориш малко крана на входа на котела. Възвратния клапан, който си сложил също помага малко, но той действа само с пружинката си, защото хидравличния удар е в посока на отваряне на възвратния клапан. Затова, ако искаш да постигнеш по-добър ефект - притвори малко крана на входа на котела.
Благодаря за отговора и съвета.Ще намеря време за опит по съвета, но не обещавам да е скоро. Мисля че котела е с ограничен до 11-12 литра в минута дебит но ще проверя дали е така. Не съм сигурен че дебита в кухнята ще е показателен поради други причини.
Цитат:
Първоначално публикувано от eng.Neychev
какво те кара да избереш Bosch????????????
Какво те притеснява Bosch ???
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1311701209[/time]_________________________________________________
Здравейте!Ако някой ми даде малко инфо,че съм пълен лаик по темата,ще съм благодарен.
Апартамента в който ще се инсталира индивидуално котле (досега се ползваше общо,но по ред причини се отказваме от него) е 145кв.м с изградена високотемпературна инсталация.Инсталирани са 50 глидера Н500 (24 в дневната,по 9 в две от стайте и 8 в последната и по една лира в двете бани,в коридора няма нищо).Юг-Югозапад е изложението и по цял ден грее слънце в апартамента.Отдолу се живее отгоре не.Имаме външна изолация 5см стипопор.Три зими вече сме тука и държим 22 градуса непрекъснато и досега,дори и през най-студените дни не сме имали проблеми.Зададената изходна температура на общото котле е 80С,но поради калпава изолация на тръбите се съмнявам че достига повече от 60-65 градуса до нашите радиатори.Индивидуалното котле ще се ползва за отопление и топла вода.Та въпросите са ми:
1 Има ли смисъл да купувам кондензен котел или да се насоча към конвенционалните?
2 Ако се монтират още глидери(12-14 максимум),може ли тогава да се сложи кондензен или пак няма да има смисъл?
Р.S. Принципно ми се иска да е кондензен,но само ако има смисъл и сметка.За марките още не съм решил ,клоня към Bosch,но и към други марки съм отворен.
Благодаря.
Здравейте колеги,
Извинявам се предварително, ако има по-стари отговори по темата, но можете ли да ми препоръчате някой, който ще ми направи почистване, профилактика и настройка на котле де дитрих акватроник? Ползвам го вече 3 години и май е време да се позачисти...
Предварително благодаря
Цитат:
Първоначално публикувано от kalibbg
Здравейте колеги,
Извинявам се предварително, ако има по-стари отговори по темата, но можете ли да ми препоръчате някой, който ще ми направи почистване, профилактика и настройка на котле де дитрих акватроник? Ползвам го вече 3 години и май е време да се позачисти...
Предварително благодаря
Няма проблеми, утре съм в Сусурлево-обади се :)
Цитат:
Първоначално публикувано от ldimitrov_lyuben
Благодаря, на Lazar за съвета!Възнамерявам да се възползвам. Обещавам да дам повече инфо в бъдеще, а може и някой въпрос да изкочи ( което е сигурно де ).
eng.Neychev - Както споменах Овергаз имат промоция до 31-и, а условието е да се купи уред от тях.Сравнявайки листата им с котли търсих минимална мощност около 5-6, и макс. около 20. Та вариантите не бяха много:Ariston,Radiant, Mora и Bosch. P.S. Зачудих се за Мората 5/20...но незнам, не робувам на марки, но все пак Bosch сериозно име... Както и да е, винаги ще има по-добро...
Благодаря и доскоро!
Здравей!следя с интерес темата, но нещо замря дискусията..купи ли нов котел?Аз също съм се спрял на Бош 7000 поради ниската мин. мощност и по съвета на Лазар.Ако има някой съфорумец с такъв нека да пише
Не знам дали ще има отзиви на потребител, защото котелът го пуснаха в края на отоплителния сезон
Цитат:
Първоначално публикувано от espace
Няма проблеми, утре съм в Сусурлево-обади се :)
Е, София, Овча Купел
Здравейте,
при ползване на БГВ температурата на водата варира - изведнъж става малко по-гореща, след това малко по-хладка. Това става през 2-3мин. Каква е причината? Преди не беше така. Котела е ДеДитрих 24/28 кондензен.
Различни може да са причините - засядане и недобра модулация на газовия вентил, некоректно отчитане на датчика за БГВ, лоши връзки на датчика с платката, проблеми в самата платка и др. Аз също се мъча над един такъв проблемен котел - като ме няма - прави проблеми, като отида - няма проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Различни може да са причините - засядане и недобра модулация на газовия вентил, некоректно отчитане на датчика за БГВ, лоши връзки на датчика с платката, проблеми в самата платка и др. Аз също се мъча над един такъв проблемен котел - като ме няма - прави проблеми, като отида - няма проблеми.
Ако причината е една от горе изброените, дали ще става по-зле, в смисъл дали да се обаждам на сервиза или да изчакам?
Ами то като че ли е по-добре да стане по-зле, за да се открие по-лесно, иначе трудно се открива.
Значи ще чакам.
Благодаря за отговора Lazar!
Цитат:
Първоначално публикувано от tokata
Здравейте,
при ползване на БГВ температурата на водата варира - изведнъж става малко по-гореща, след това малко по-хладка. Това става през 2-3мин. Каква е причината? Преди не беше така. Котела е ДеДитрих 24/28 кондензен.
Проблема според мен е замърсяване на вторичния топлообменник.
Инсталацията ти сигурно е изградена с алуминиеви радиатори?!?!