Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 19 от общо 19

Газово отопление за малка къща ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    17
    #16

    Re: Газово отопление за малка къща ...

    Колга гог67 от два дна инсталацията е законна т.е. платих на фирма за документа, който ми е необходим за пред газовото дружство, че те са направили промяната и всичко е направено съгласно изискванията. Не виждам нищо криминално след като всичко е направено след уреда за отчитане на газ, а съм чувал /не съм виждал/ старите уреди е възможно да се обръщат както водомери и механични електромери и съответно въртят на обратно и много хора го практикуват именно затова са започнали да ги пломбират . Колкото до регулатора на газ тук е задължително поставяне на такъв макар да има на входа на къщата, а не е поставен, защото инсталацията беше нелегална, не сте прочел внимателно поста ми просто представителя на Вайлант ми даде тази система на свързване и съответните филтри е регулатори, тях не ги интересува кой ми продава котела и кой ми монтира котела, а ги интересува да са монтирани тези устройства и първото нещо след като дойде с един електронен манометър провери налягането на газта преди и след регулатора и съответно го пренастрои въпреки че имам регулатор отвън за цялата къща. Тук за всеки уред се изисква да има съответен регулатор като за газов котлон, фурна или газов бойлер се поставя регулатор 1/2, който няма тези щуцери за проверка на наляганията. Това не са изисквания ако инсталацията е легална трябва да има, а ако не е не трябва, предполагам логиката е, че повечето инсталации са на около 40 г. и тези регулатори преди входа на всяка къща вече не работят коректно поради отслабване на пружина или запушване на байпасен отвор незнам. Както и да е колегата, който твори темата мисля че се е отказал, като без да съм специалист смятам, че в неговият случай най добрият вариант е термопомпа въздух вода и съответният брой радиатори изчислени за 45С, това което е направил Деан_г, по този начин се използва ниската цена от отоплението с климатици и се запазва преимуществата на отоплението с газ. Някъде в този или друг форум специалист даде цена около 3000-3300 лв за това което е напълно съизмеримо с инсталация на газ, а цената на газта ще се повишава, защото е вързана с цената на петрола, който върви за съжаление нагоре.
    Поздрави!

    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #17

    Re: Газово отопление за малка къща ...

    Добре де, как досега от газовото дружество отчитаха нелегален разходомер - къде са записвали данните, къде са отивали тези пари? Може би в джоба на инкасатотора ? Според мен няма как да бъдат отчетени, ама да не задълбаваме.
    Термопомпата е хубаво нещо, но трябва да имаш и алтернативно отопление, иначе е рисковано, особено ако имаш малки деца (Деян има 2 резервни топлоизточника). А цена 3000лв е нормална, но само за инсталацията, без самата термопомпа . Самата термопомпа струва повече

  4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    17
    #18

    Re: Газово отопление за малка къща ...

    Имах в предвид,че моят разходомер е след действащият по който се отчита сметката, а аз плащам на семейството което живее на първия етаж това което аз съм изразходвал, не съм правил постъпки за нова партида, защото е скъпо само узаконих моето удължение. Това е все едно два етажа на една къща на долният живеят братът на горният сестрата не е ли възможно с една партида във БГ и съответно да се постави вътрешен разходомер за втория етаж и живеещите там да плащат по него на живеещите на първият етаж и съответно те да плащат цялата сметка на Газификация. НЯМА КРАЖБА!
    За термопомпата имах впредвид тези правени от външно тяло на Дайкин 71 или 50 мисля че тази цена беше за такава,но пак казвам не съм специалист просто наблюдавах сайт с направена такава, която дори в тези студове потребява 1.2 кв/ч при отопляеми 170 м2 и сметката му е съизмерима с моята, а аз отплявам 2.5 пъти по-малка площ е разбира се изолацията ми съвсем не може да се сравнява с неговата.
    Просто оставам с впечатление, че и при газ и при термопомпи добрата изолация е нещо задължително.

  5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #19

    Re: Газово отопление за малка къща ...

    В Бг не е допустимо такова удължаване на инсталация, за да си вземеш газ от съседа. Съседът си има одобрен проект, разрешение за строеш на газовата инсталация и след пускане в експлоатация не може да си прави никаква доработка. Дори един котлон на терасата да иска, ако го няма в проекта - трябва нов проект, ново разрешение от общината, ново приемане от техн. надзор и ново пускане в експлоатация на цялата система. Пък да не говорим за снабдяване на съседите . Техническия надзор (частен, независим) минава всяка година на оглед и се разписва в специална книга, че всичко е ОК. Никой няма да рискува отнемането на лиценза за да прикрие такава нелегална инсталация. Ако стане беля или пък някой съсед сподели го отнася първо надзора.
    И още нещо - ти сега си платил някакви пари под масата и си узаконил (уж) нещо, ама това нещо дали няма да ти прави проблеми? В смисъл - диаметърът на тръбата до съседите дали ще е достатъчен за да захрани двата котела. Ами ако съседът даде и на още някой

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отопление на еднофамилна къща - въпроси
    От reiner във форум Други начини за отопление
    Отговори: 146
    Последно: 08-02-16, 08:21
  2. Отопление на къща с Дайкин
    От Foregner във форум Климатици Daikin
    Отговори: 44
    Последно: 13-02-14, 11:46
  3. Отопление на етаж от къща
    От rony67 във форум Други начини за отопление
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-12, 20:38
  4. Препоръка за отопление за 2-ри етаж къща
    От div0t0 във форум Отопление
    Отговори: 12
    Последно: 23-04-10, 11:25
  5. Отопление на малка вила
    От Lupus във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 22-09-07, 19:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе