Колга гог67 от два дна инсталацията е законна т.е. платих на фирма за документа, който ми е необходим за пред газовото дружство, че те са направили промяната и всичко е направено съгласно изискванията. Не виждам нищо криминално след като всичко е направено след уреда за отчитане на газ, а съм чувал /не съм виждал/ старите уреди е възможно да се обръщат както водомери и механични електромери и съответно въртят на обратно и много хора го практикуват именно затова са започнали да ги пломбират . Колкото до регулатора на газ тук е задължително поставяне на такъв макар да има на входа на къщата, а не е поставен, защото инсталацията беше нелегална, не сте прочел внимателно поста ми просто представителя на Вайлант ми даде тази система на свързване и съответните филтри е регулатори, тях не ги интересува кой ми продава котела и кой ми монтира котела, а ги интересува да са монтирани тези устройства и първото нещо след като дойде с един електронен манометър провери налягането на газта преди и след регулатора и съответно го пренастрои въпреки че имам регулатор отвън за цялата къща. Тук за всеки уред се изисква да има съответен регулатор като за газов котлон, фурна или газов бойлер се поставя регулатор 1/2, който няма тези щуцери за проверка на наляганията. Това не са изисквания ако инсталацията е легална трябва да има, а ако не е не трябва, предполагам логиката е, че повечето инсталации са на около 40 г. и тези регулатори преди входа на всяка къща вече не работят коректно поради отслабване на пружина или запушване на байпасен отвор незнам. Както и да е колегата, който твори темата мисля че се е отказал, като без да съм специалист смятам, че в неговият случай най добрият вариант е термопомпа въздух вода и съответният брой радиатори изчислени за 45С, това което е направил Деан_г, по този начин се използва ниската цена от отоплението с климатици и се запазва преимуществата на отоплението с газ. Някъде в този или друг форум специалист даде цена около 3000-3300 лв за това което е напълно съизмеримо с инсталация на газ, а цената на газта ще се повишава, защото е вързана с цената на петрола, който върви за съжаление нагоре.
Поздрави!