Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 20 от общо 20
Like Tree2Одобрявам

Защо гърмят газовите бутилки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #16

    Re:Защо гърмят газовите бутилки

    Над 20 години ползвам газов проточен бойлер на пропан бутан. Лично за мен преимуществата му са много повече от на електрическият бойлер. Бутилките ми за газ редовно се проверяват и пълната се съхранява на проветриво място далеч от източници на топлина, когато първият ми бойлер се повреди и в сервиза не намериха точната част за подмяна предпочетох да си купя нов вместо да го побългаряват. В пункта където зареждам служителя винаги прави поне елементарна проверка на бутилките -дали пропуска от вентила и подменя гумичката ако е взела да се втвърдява. Мнението ми по въпроса е, че за мърлячите и притежанието на 100 литров аквариум с рибки може да се окаже фатално. А от газифицирането на цели сгради и аз малко се притеснявам защото там отговорността е доста размита.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    20
    #17

    Отговор: Re:За газовите бутилки

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Спасението е само едно - да се ограничи ползването на пропан-бутан чрез по-широкото навлизане на природния газ (метан), който е с различни физични свойства, по-лек от въздуха, уредите и инсталациите имат всички разрешения и сертификати, подлежат на ежегоден технически надзор и използването им е несравнимо по-безопасно както за самите собственици, така и за съседите.
    Как може да се използва природния газ апартамент, който не е газифициран ?
    Могат ли да се зареждат бутилки с природен газ, които да захранват печка или газов котел ?

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #18

    Отговор: Защо гърмят газовите бутилки

    Не може да се ползва природен газ в апартамент в негазифициран район. В къща може, но е сложно. Но може да се ползва пропан-бутан, като се спазват всички изисквания, които по принцип за задължителни, но повече на хартия. Ако инсталацията да се изпълни по правилата от лицензирана фирма и да минава ежегодно технически надзор, няма условия за притеснения. Има много ресторанти, кухни, които работят така. Моята инсталация също е такава.
    Не знам защо някой се притеснява от централно газифициране на цяла сграда? Напротив - централната газификация на метан измества и обезсмисля локалната газификация с пропан-бутан, която много често е безконтролна.
    tony34al одобрява това.

  5. I62
    I62 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    90
    #19

    Отговор: Защо гърмят газовите бутилки

    Не виждам досега пост на ползвател на природен газ. От мерките за безопастност чак им писва. Проект за общата газоа инсталация / изготвя се от проектант с пълна правоспособност, утвърждава се от лицензиран технически надзорник и от газоразпределителното длужество/, такава е и съдбата на вече изградената обща газова инсталация. Разликата прш индивидуалната газова инсталация е че проектанта вече може да е и с частична правоспособност. Навсякъде по газовите табла са поставени предупредителни стикери и такива с авариен телефон. Газоразпределителните дружества поддържат 24 часово домашно дежурство. Природния газ се омирисва на входа в населеното място / в природата той е без мирис/ Всеки клиент на природния газ се инструктира задължително при пускане на инсталацията му. Отговорност за правилното функциониране на газовите инсталации носят проектантите, надзорниците, газовото предприятие и клиентите като първите рискуват работата си при инцидент а последния ....... знаете какво.

  6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #20

    Отговор: Защо гърмят газовите бутилки

    Затова, далеч от тях...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 17-03-14, 14:33
  2. Гърмят ми масово дискове
    От airborn във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 03-10-12, 12:13
  3. Задача междинна (Обръщане на бутилки събота вечер)
    От dummy във форум Логически задачи
    Отговори: 12
    Последно: 21-02-05, 20:26
  4. ЗАЩО???
    От LordOfEvil във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 10-02-03, 22:31
  5. Защо....
    От DPetrov във форум Windows
    Отговори: 27
    Последно: 03-09-01, 16:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе