Здравейте,
след две години /зими/ на отопление с газ, не съм доволен от температурата, която успявам да подържам в помещенията.
А те са оборудвани със следните радиатори:
1. Спалня 13.4м2 - 12 глидера/h 50см. алуминиев
2. Стая 13.4м2 - 12 глидера /h 50см. алуминиев
3. Хол с бокс - 26м2 - 20 глидера /h35см. алуминиев
Всичките радиатори са монтирани от строителя /аз добавях глидери/ и са български формика или форма или нещо такова като марка. Вече май ги няма. Изключително тънки са - около 6,8-7 см. В студените дни трудно достигам и подържам 21 градуса в помещенията. Жилището е новостроителство с изолация и не лоша пвц дограма. Това, което ми прави впечетление, че радиаторите парят и на входа и на изхода им, но сякаш не са достатъчни да стоплят. Ползвам котел Вайлънт 20кв. , нагласил съм го да подгрява водата на около 61-2 градуса. В много студените дни го пускам на 65-68 градуса и пак в стаите трудно достига темп. от 21градуса. Имам стаен програматор и отоплявам през деня и ноща на 19 градуса а следобед от 6 до 12 на 21градуса, сутрин от 6 до 8 също.
Плащам солидни месечни сметки от порядъка на 270-295лв. за миналата зима в най-студените месеци.
Допускам, че радиаторната мощност не е достатъчна, затова, моля, за съвет какви радиатори да избера и да подмена моите. В спалнята и стаята нямам големи ограничения да добавям глидери. В хола обаче съм на максимум може жи и се чудя дали няма някакви по-мощни /по дебели, с повече ламели/ радиатори!? Предварително благодаря на отзовалите се
Поздрави,
Коко
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1347456984[/time]_________________________________________________
Довечера ще проверя, май са марка Фокус и гледам, че се предлагат още на пазара, така може би бих могъл да мина с добавяне на глидери в стаите, но в хола остава прблем, тъй като съм ограничен от към място.