Резултати от 1 до 1 от общо 1

Избор на газов котел.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Novice
  Тук е от
  Oct 2012
  Живее в
  София
  Мнения
  1
  #1

  Избор на газов котел.

  Здравейте,

  Исках да задам въпроса си лично на Лазар Ганев, но или не е получил личното ми съобщение или няма време да ми отговори. В крайна сметка реших да копирам въпроса си към него тук във форума и евентуално да получа помощ от някой друг компетентен .

  Здравей Лазар,

  Прочел съм повечето теми по въпроса за избор на газов котел, но все още не мога да се спра на конкретна марка и модел. Разбрах, че трябва да търся котел с ниска минимална отоплителна мощност, понеже радиатори ми не са голяма мощност. Срещам известни трудности с изчисляването на мощността на радиаторите, тъй като отоплителната ми инсталация е заварено положение. По мои сметки би трябвало да имам между 5 и 6 хиляди W, но бих искал да те помоля да удариш едно рамо за по-точна сметка. Ще дам пълно описание на съществуващото положение на отоплителната инсталация. Старият електрически котел е монтиран в банята. Непосредствено след котела е вързана лира. Системата доколкото разбрах от четене във форума е последователна, т.е. от котела излизат 2 тръби (топла и студена) със сериозен диаметър и до края на системата диаметъра на тръбите постепенно намалява. От банята тръбите преминават през спалнята, където е монтиран и първия радиатор. От спалнята преминава в кухненски бокс + трапезария(едно преградено помещение), където са монтирани още 2 радиатора. Точно след преминаването от спалня в кухня е идеята ми да присъединя новия газов котел(Посъветвах се с приятел, който твърди, че не би трябвало да имам проблем с циркулацията при този начин подвързване, но искам да те помоля и за твоето мнение по въпроса). Следва преминаване към хол, като преди радиатора в хола има едно отклонение за таванско помещение(преустроено в спалня).
  Опис на отоплителните тела:
  Спалня – 7 глидера (чугун H=500)
  Кухн. Бокс – 7 глидера (чугун H=500)
  Трапезария – 7 глидера (чугун H=500)
  Хол – 12 глидера (алуминий H=500)
  Таван – 6 глидера (алуминий H=500)
  Баня – Лира (450x1000)
  Чугунените радиатори са с ширина на глидера 10см(от глидер до глидер),а в дълбочина са около 13см.
  Газовата инсталация е вече готова и котела ще бъде монтиран именно на това място между спалня и кухн. бокс. Трябва ми двуконтурен котел, за да се прикачи към кухненската мивка. Бях се насочил кам Бош 7000, гледам, че го хвалят, но вече не знам J. Търся икономичност и искам да се вместя до 2000лв.
  Сега се сещам да добавя, апартаментът е 70 квадрата(без тавана), южен без изолация с PVC дограма.

  Поздрави
  Този пост е редактиран от amalexiev; 08-11-12 в 20:59.

 2.  
   
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Избор на газов котел.
  От gogo.s във форум Отопление
  Отговори: 174
  Последно: 30-06-19, 08:58
 2. UPS за газов котел
  От taralion във форум Отопление
  Отговори: 14
  Последно: 06-06-16, 21:09
 3. проблем с газов котел
  От kora във форум Отопление
  Отговори: 7
  Последно: 19-01-14, 15:48
 4. Отговори: 27
  Последно: 01-11-12, 21:39
 5. Избор на газов котел
  От dampio във форум Отопление
  Отговори: 1
  Последно: 21-10-12, 21:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе