Здравейте колеги искам да ме посъветвате при избора ми на газово котле защото като чета форума и косите ми настръхват от проблемите които възникват в последствие от грешен избор.Така става дума за апартамент 50кв 4ти етаж хол южен спалня и кухня северни.Кухнята и спалнята имат външна изолация 5см фибран в момента изолирам таваните и на коридора.Хола няма шанс за външна затова правя вътрешна.Външна стена 5см фибран вътрешна стена 3см и таван 5см стирупор.Имам изградена инсталация за парно която според Лазар цитирам Вижда се, че общо взето радиаторите са добре сметнати с изключение на този в спалнята, който е преоразмерен двойно - не знам по каква причина. Не мога да кажа нищо по изпълнението на самата инсталация - диаметри на тръби и др. - да се надяваме, че фирмата ще огледа и ще си каже мнението. )за което благодарности.До тук добре вчера идваха от фирмата която ще монтира котлето да сменят някои стари връзки по тръбите и се заприказвах с майсторите за котлетата които предлагат Теси Вайлант и др. и бях много изненадан като ми казаха че котел 10 на 24кв ще ми пасне идеално.След толкова четене в форума и аз дори разбрах че ми трябва котел с ниска долна мощност а те дори не са чували че има такива.така че помагайте за котлето за да не стане фал накрая.И за модел програматор.Забравих да напиша че котлето ще бъде допълнително отопление основно с клими ще съм.На жената родителите живеят над нащия апартамент и са с котле Радиант 10 на 24кв и имат извънземни сметки миналия месец 400лв по предния 500лв направо ненормална работа.Специалистите от Овъргаз казват че са нормални сметките заради студа.Да ама не както се казва.Така че моля за мнения.Благодаря.Поздрави
Поздрави