Ако ползваш въглища си вземи котел с бункер.
Ако ползваш въглища си вземи котел с бункер.
Няма условия за бункер. Пък и най-вероятно ще карам с въглища в чували тази зима.
Аз също съм на въглища в чували, но това няма нищо общо с моята препоръка.Ползвам котел виадрус у 26, но колеги и приятили имат котли с бункер, ползват бош и дакон дор и са по удобни за експлоатация, но са претенциозни към комина. Разгледай сайтовете за такива котли и виж техния принцип на работа или огледай някой в магазин.
Аз също съм от Видин. Виж си личните съобщения.
Има две неудобства на виадруса в сравнение с боша/будеруса/ а именно че няма мелница/въртяща скара/ за сгурията и зареждането е отпред,а не отгоре.
Рано или късно тези две неудобства ще почнат да те бъркат. Аз взех виадруса, поради това, че първите пет години се отоплявах на дърва.
Последното ти съждение се опровергава от специалистите във форума.
За това или за това или за това става въпрос? И в крайна сметка какво означават тия числа?
Даваш линк към сайтове,които предлагат нещо,което вече не се произвежда.
4-четри метра воден стълб
Значи предлагате няква хипер яка помпа дето не се произвежда, струвала е жълти стотинки, обаче никъде я няма. А тия по-горе са новите дето са по-скъпи и по-скапани. Аз това разбрах! Или пък една от тия горе е великата помпа и тия я продават въпреки, че не се произвежда
25/4 вече има ново наименование,тя е същата помпа(ама е по икономична)но с нова цена.Преди години искахме да сме в евросъюза и сега сме в него.Да ни е честито
Наименованията се сменят, но цифрите се запазват и означат едно и също. Който иска да мези, който иска да вечеря, бе:rolleyes:
Другата седмица поръчвам следните компоненти:
1. котел Viadrus U22C 23.3 kw - 1490 лв
2. панелен радиатор 22.600.1800 3996w (при 90градуса) турски - 200 лв
3. панелен радиатор 22.600.2000 4440w (при 90градуса) турски - 220 лв
4. помпа Wilo RS25/4 3скорости (сигурно тази) - 155 лв (тук казаха, че имат и няква електронна, но по-добре този стария модел, който е забранен за внос, но се намира още) Добре ли е?
5. за разширителен съд се чудя, казаха за тоя котел най-малко да е 18 литра, по-добре 25литра. Идеи???