Остава само да съобщиш за реалния разход при съответно зададена температура. За разлика от теб аз въобще не горя от търпение "да запаля", но те разбирам и аз на твое място щях да изпитвам същото.
Остава само да съобщиш за реалния разход при съответно зададена температура. За разлика от теб аз въобще не горя от търпение "да запаля", но те разбирам и аз на твое място щях да изпитвам същото.
Аз снощи го изтествах (за обезвъздушаване) с няколко цепеници и части от дограма и си гори и топли прилично, конденз не тече. В 18ч го запалих и нагласих на 60 градуса, в 19 го вдигнах на 70 и чак към 21 почна да пада. На вън още е + та ще го видиме на въглища като паднат температурите как ще се държи.
"Как ще се държи?"-Ще се държи повече от прилично. Няма какво да стане че да не се държи добре. Има ли въглища и кой да и хвърля вътре-всичко ще е 6. Кофти е че съсловието на въглещарите отново се попълни. Мислех си че намаляват ама нейсе. На мое място идва друг и т.н. ....един ще падне, друг ще го смени - това е толкоз просто и логично....
Снимки най-вероятно уикенда. То няма промени ама ще го снимам. М/у другото има ли някакъв начин да използвам термодатчика на котела да подава сигнал на помпата и да я пуска и спира?
Какъв е този термо датчик? Аз ползвам някаква джаджа, но не знам как точно се казва, нещо от сорта на термореле за циркулационна помпа или нещо подобно. Има я в магазините около 20-25 лв. беше. Върши супер работа.
Датчика дето се слага в гилза на топлата вода и който е за термо-манометъра. Дали има някъв двоен такъв за да върши 2 работи - термометър и помпа, за да се използва съществуващата гилза? Иначе този дали върши работа и дали има опасност да се разтопи както си лежи на тръбата?
Няма да се разтопи, но внимавай с кабелите - да са далеч от димоотвода.
С какви материали се прави изолация на вътрешен комин.Моля за съвет.
Ами моя е измазан на етажа, а на горния и на покрива ще е с минерална вата и ламарина.
Сори, че още няма снимки ще бъдат някой ден тази седмица.
Купих каменна вата 5см. Фибран също 5см.дебилина.Мрежа,специален цемент,Утре майстора започва.
Ей го на котела. Сори за близките снимка амааа помещението е метър и 50 на 4 (дали има и толкова) и котела е баш по средата и хич няма къде да маневрирам, че да го снимам.
В момента е запален с дебели чворове и тънки вършини от 1 праскова. Вратичката долу трябва да е затворена при достигане на зададената t или да е леко отворена? Клапата на комина съм я отворил 1/3 заради дебелите кютуци, да не вземат да угаснат.
Ще береш ядове дето си стеснил димоотвода:rolleyes:
В тоя град е по-лесно да намериш преход отколкото по-голяма розетка и кюнци. Защо да има ядове?