Направо са ти махнали главата с тези цени.Можеше и доста по евтино,дано да не си ги купил още.
Това е помпата,трискоростна на Wilo
Направо са ти махнали главата с тези цени.Можеше и доста по евтино,дано да не си ги купил още.
Това е помпата,трискоростна на Wilo
Този пост е редактиран от best732; 18-09-13 в 22:41.
Имаш лично съобщение за да не правим реклама.То вече е късно,но не е лошо да го прочетеш.
Лека полека котлето започва да придобива вид:
DSC_0062.jpg DSC_0061.jpg
Горе 2 радиатора и разширителния, а долу 2 радиатора и пълнене/празнене на системата. Мислех да слагаме кранчета на изходите за радиаторите, но може би друг път като добавя и още 2 радиатора.
Имам 2 въпроса - има ли проблем разширителя да е след помпата? Има ли проблем да не слагам термоглави на радиаторите, а направо тръбите да влязат? По-точно не проблем ами какви са + и -?
Какви термоглави бе човек? Имаш 2 радиатора и 24кВт котел - като затворят термоглавите какво ще правиш?
Е значи не ми трябват за 2 радиатора. По натам като станат 4 радиатора и бойлер може да трябват, така ли?
А ако искам в едната стая да е по-студено, а в другата по-жега с кво се регулира кой радиатор да грее повече?
Много интересно 23 кв. котел и 8 кв. радиаторна мощност. Направи си системата с трипътен смесителен винтил, че ще имаш катран чак до входната врата на жилището. Щом искаш си вземи и кранове с термоглави, който сега ще отвориш докрая.
Я по като за прости хора обясни за катрана и трипътния.
В същност с кое е по-добро байпаса с трипътен от пускане на помпата ръчно когато котела вдигне 70 градуса??? Баща ми от виденовата зима ползва втория вариант и нито 1 път не се е оплакал от конденз и катран, а той е със самоделен котел с неясна мощност и радиатори от ония намотаните дето имаше по стълбищата на блоковете през комунизма, та и те са с неясна мощност.
Този пост е редактиран от freakobg; 01-10-13 в 22:50.
"байпаса с трипътен" - това нещо не го разбрах, а относно "пускане на помпата ръчно" смятам, че се е правило масово в 20 век - "през комунизма". Понастоящем техниката е доста напреднала, но както се казва кой каквото си надроби това ще сърба. Твоя котел е с ясна мощност и радиаторите също. Опитвам се изначално да помогна, останалото го има в интернет, а и извън него. Бих искал да снимаш котела след два месеца експлоатация.
Братле, не те ангажирам с моето мнение, но и аз мисля че с този котел 24кВт ще можеш да поддържаш 3 х 4 радиатора .Помисли кое налага използването на такава мощност и се обърни към някой любител на математиката, а не любител математик. Тук ти трябват истински сметки а не 500% презастраховане на мощността.
...нали се сещаш че тази 24-ка ще иска да се храни! Аз съм със "Симе Солида 4"- 20,9кВт и топля "Стражишки" радиатори: 2х1,80м, 2х1,20м,3х1,40м,5 бр. Al глидера и 1 лира + 100л. бойлер на Сънсистем.
Не че нещо амаааа като сте мислили, че е много що не го казахте по-рано?! Не, че има значение щото така както съм го запланувал да стане някога ми трябват 19кв мощност. Няма да купувам сега котел 8-10кв, а като дотрябва след 1 год. нов котел 20-25кв, не работя депутат все пак. Е хубаво тази зима котела ще харчи повече за да няма картан ама кво, ще ходиме по гащи
freakobg
Като те гледам какви ги вършиш и ми става лошо.По-добре извикай някой който разбира,защото секциите на котлите не са никак евтини.Какви са тези тройници?Защо не си взе колектори?Спирателни кранове няма ли да има на този котел?Обезвъздушители също не виждам.И си купи UPS,ама задължително.
Остави човека да твори. Струва ми се че към момента целта е да пуснем системата, а ако се наложи да сменяме нещо тогава ще му мислим. Може пък да не му се налага да ремонтира по системата. Към момента нямам никакво време но до няколко дни ще се опитам да прикача снимка на моята система. Не казвам че е безгрешна но на мен като лаик ми изглежда поносима ...и за сега работи.:rolleyes:
Ще се опитам тази вечер да намеря време да ги кача.
- - - - - - - - - -
Ето и малко снимки:6.jpg1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg
- - - - - - - - - -
...с уговорката че релето за топлата вода на последната снимка над колектора с червените кранове е поставено там инцидентно. В нормално състояние това реле беше поставено на хоризонталната тръба /преди да бъде изолирана/ на 30 см. след изхода от котела за да следи температурата и да включва помпата.
- - - - - - - - - -
към момента след поставянето на пелетната горелка това реле е отстранено тъй-като горелката има опция за следене на температурата и за пускане на помпата
Този пост е редактиран от warm; 14-10-13 в 21:35.