Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 106
Like Tree4Одобрявам

Избор на котел на твърдо гориво

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013

Отговор: Избор на котел на твърдо гориво

Направо са ти махнали главата с тези цени.Можеше и доста по евтино,дано да не си ги купил още.

Това е помпата,трискоростна на Wilo
    Този пост е редактиран от best732; 18-09-13 в 22:41.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от best732 Виж публикацията
    Направо са ти махнали главата с тези цени.Можеше и доста по евтино,дано да не си ги купил още.

Това е помпата,трискоростна на Wilo

Свърши тя, вече дойдоха. Питах на 4-5 места, но те всички зареждат от ерато и интерметал и цените са тука-тука. Къде ти е по-евтиното?

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013

Имаш лично съобщение за да не правим реклама.То вече е късно,но не е лошо да го прочетеш.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Лека полека котлето започва да придобива вид:
    DSC_0062.jpg DSC_0061.jpg
    Горе 2 радиатора и разширителния, а долу 2 радиатора и пълнене/празнене на системата. Мислех да слагаме кранчета на изходите за радиаторите, но може би друг път като добавя и още 2 радиатора.
    Имам 2 въпроса - има ли проблем разширителя да е след помпата? Има ли проблем да не слагам термоглави на радиаторите, а направо тръбите да влязат? По-точно не проблем ами какви са + и -?

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Какви термоглави бе човек? Имаш 2 радиатора и 24кВт котел - като затворят термоглавите какво ще правиш?

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Е значи не ми трябват за 2 радиатора. По натам като станат 4 радиатора и бойлер може да трябват, така ли?
    А ако искам в едната стая да е по-студено, а в другата по-жега с кво се регулира кой радиатор да грее повече?

8.  

9. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

Много интересно 23 кв. котел и 8 кв. радиаторна мощност. Направи си системата с трипътен смесителен винтил, че ще имаш катран чак до входната врата на жилището. Щом искаш си вземи и кранове с термоглави, който сега ще отвориш докрая.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Я по като за прости хора обясни за катрана и трипътния.
    В същност с кое е по-добро байпаса с трипътен от пускане на помпата ръчно когато котела вдигне 70 градуса??? Баща ми от виденовата зима ползва втория вариант и нито 1 път не се е оплакал от конденз и катран, а той е със самоделен котел с неясна мощност и радиатори от ония намотаните дето имаше по стълбищата на блоковете през комунизма, та и те са с неясна мощност.
    Този пост е редактиран от freakobg; 01-10-13 в 22:50.

11. igt
    igt е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2012

"байпаса с трипътен" - това нещо не го разбрах, а относно "пускане на помпата ръчно" смятам, че се е правило масово в 20 век - "през комунизма". Понастоящем техниката е доста напреднала, но както се казва кой каквото си надроби това ще сърба. Твоя котел е с ясна мощност и радиаторите също. Опитвам се изначално да помогна, останалото го има в интернет, а и извън него. Бих искал да снимаш котела след два месеца експлоатация.

12. Junior Member Аватара на warm
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    сглобяема къща в Северна България

Братле, не те ангажирам с моето мнение, но и аз мисля че с този котел 24кВт ще можеш да поддържаш 3 х 4 радиатора .Помисли кое налага използването на такава мощност и се обърни към някой любител на математиката, а не любител математик. Тук ти трябват истински сметки а не 500% презастраховане на мощността.
    ...нали се сещаш че тази 24-ка ще иска да се храни! Аз съм със "Симе Солида 4"- 20,9кВт и топля "Стражишки" радиатори: 2х1,80м, 2х1,20м,3х1,40м,5 бр. Al глидера и 1 лира + 100л. бойлер на Сънсистем.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Не че нещо амаааа като сте мислили, че е много що не го казахте по-рано?! Не, че има значение щото така както съм го запланувал да стане някога ми трябват 19кв мощност. Няма да купувам сега котел 8-10кв, а като дотрябва след 1 год. нов котел 20-25кв, не работя депутат все пак. Е хубаво тази зима котела ще харчи повече за да няма картан ама кво, ще ходиме по гащи

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2013

freakobg

Като те гледам какви ги вършиш и ми става лошо.По-добре извикай някой който разбира,защото секциите на котлите не са никак евтини.Какви са тези тройници?Защо не си взе колектори?Спирателни кранове няма ли да има на този котел?Обезвъздушители също не виждам.И си купи UPS,ама задължително.

16. Junior Member Аватара на warm
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в

Остави човека да твори. Струва ми се че към момента целта е да пуснем системата, а ако се наложи да сменяме нещо тогава ще му мислим. Може пък да не му се налага да ремонтира по системата. Към момента нямам никакво време но до няколко дни ще се опитам да прикача снимка на моята система. Не казвам че е безгрешна но на мен като лаик ми изглежда поносима ...и за сега работи.:rolleyes:

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от warm Виж публикацията
    Струва ми се че към момента целта е да пуснем системата, а ако се наложи да сменяме нещо тогава ще му мислим.
    Точно. Без да изпадам в подробности трябва да се сгреят 2 стаи тази зима. Всичко останало другото лято - още 2 стаи, стълбище, бойлер, трипътен вентил и т.н. и т.н. и т.н.
    А на снимките ти ще се радвам и ще са полезни не само на мен.

18. Junior Member Аватара на warm
    Тук е от
    Sep 2013
    Живее в

Ще се опитам тази вечер да намеря време да ги кача.

- - - - - - - - - -

Ето и малко снимки:6.jpg1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

- - - - - - - - - -

...с уговорката че релето за топлата вода на последната снимка над колектора с червените кранове е поставено там инцидентно. В нормално състояние това реле беше поставено на хоризонталната тръба /преди да бъде изолирана/ на 30 см. след изхода от котела за да следи температурата и да включва помпата.

- - - - - - - - - -

към момента след поставянето на пелетната горелка това реле е отстранено тъй-като горелката има опция за следене на температурата и за пускане на помпата
    Този пост е редактиран от warm; 14-10-13 в 21:35.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Котел на твърдо гориво
    От Sergey Savelev във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 13-10-15, 16:26
  2. Отговори: 4
    Последно: 09-01-14, 00:30
  3. Продавам котел на твърдо гориво 50 кв.
    От taurus75 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 17-07-12, 13:06
  4. Продавам котел на твърдо гориво
    От ivaylo_y във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 29-06-12, 15:20
  5. Котел на твърдо гориво
    От gorles във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 04-09-11, 20:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе