Резултати от 1 до 15 от общо 15

Проблем с газов котел БГВ не се регулира

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2013

Question Проблем с газов котел БГВ не се регулира

котела ми е RBS 24 Elite от една седмица топлата вода не се регулира,излиза много гореща,намалих я докрай от котела но промяна няма.Инсталатора ми дойде но не можа да открие проблема сменя някакви датчици за температурата но няма промяна.Някой да даде съвет от какво може да бъде?

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Отговор: Проблем с газов котел БГВ не се регулира

Най-вероятно е газов клапан

4. Тук е от
    Jan 2013

какво точно да кажа на инсталатора ми като дойде другия път,защото няма обяснение за причината и щял да намалява газта за подгряване на водата защото пламъка не намалява ,и наистина има логика за причината да е газов клапан.Има ли начин да се изпробва тоя клапан дали работи или не

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Три са възможните причини според мен - температурен датчик за БГВ (отчита некоректно - може да се тества, като му се мери съпротивлението), газов клапан, който не си изпълнява задълженията да модулира и платка. Последното е най-скъпия вариант и с най-малка вероятност. Щом са сменили датчика, съмненията са най-силни за газовия вентил

6. Тук е от
    Jan 2013

смениха датчика на БГВ промяна нямаше,като замерим датчика отчита някакви параметри в резултат че го държиш и поема топлината от ръката променя и параметрите,вкарвам го във фризера да охлади като го изкарам не отчита нищо,не знам дали това са му правилните параметри то и инсталатора ми всъщност не знае.Отвориха и клапана който прехвърла БГВ на парно да не би да е от там но и там не беше,после котела спря изцяло,изписа грешка която я няма в описанието Е03 порарзрових се из нета датчик на вентилатора ли беше на изгорелите газове,провериха и него добре е,тогава се замислихме за платката,извадиха я никакви видими причини,закачиха кабелите и и котела тръгна,пак с проблема гореща вода на БГВ.Сложиха пак обратно платката пак изписва грешка,размърдаха кабелите на платката грешката изчезна.И съмненията за платката отпаднаха останаха за датчика,но онзи ден ми звънна и ми каза че не е от датчика освен да намалим пламъка на БГВ а как ще го прави идея си нямам

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Да се намали се намали мощността за БГВ не е решение на проблема, а бягане от проблема:rolleyes:

8.  

9. Тук е от
    Jan 2013

и аз затова почнах да питам тука да решим проблема а не да го замажем,благодаря другата седмица ще пиша какво е станало

10. Тук е от
    Jan 2013

от газовия клапан излезе

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Браво, значи се е справил инсталатора:rolleyes:

12. Тук е от
    Jan 2013

аз им казах че съм питал хора занимаващи се с тази работа и причините,но те си действаха по техни си начини и питанки,в крайна сметка се оказа че тези котели имали кофти партида газови клапани и явно моя е от тези.защо италианците слагат чешки клапани които се скапват още на 2 месец

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Италианците си имат много хубава газова техника, ама от пуста борба за клиенти влагат калпави компоненти за да падне крайната цена на продукта. Имам наблюдения вече върху 2-3 броя нови котли от нашумял напоследък кондензен модел на известна италианска марка - все с проблеми в газовия клапан. Ама така е - конкуренция и борба за оцеляване.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2013

Накрая от тази конкуренция потърпевши са крайните потребители,уж за които всички се борят и гледат да угодят Благодаря за отзивчивостта и точните съвети

16. Тук е от
    Nov 2010

И аз имам проблем с БГВ на газов котел Еоло стар 23квт.Пускам топлата вода /зададена е температура на БГВ 48 гр./ и
    след 4-5 минути за секунда се появява грешка 02/свръхтемпература/.Изключва подгряването и след около 5 секунди се
    появява грешка 11/датчик за изгорелите газове/.Почиствал съм тръбите за вход и изход на газовете и тези на датчика.
    Насочвам се към датчика за свръхтемпература.Някой може ли да ми каже къде мога да намеря такъв?

17. Тук е от
    Nov 2015

Извинявам се за вмъкването, интересува ме как мога да открия нова тема, че имам проблем с газов котел и се нуждая от съвет.

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Като влезеш в раздел "Отопление", горе в ляво има бутон "Нова тема"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с газов котел Ariston Microgenus 23
    От ivomont във форум Отопление
    Отговори: 10
    Последно: 15-11-14, 14:13
  2. Проблем с газов котел бош , забива
    От jorja във форум Отопление
    Отговори: 2
    Последно: 28-10-14, 22:51
  3. Газов котел и водно отопление - проблем!
    От ivodivo във форум Отопление
    Отговори: 10
    Последно: 20-01-14, 00:39
  4. проблем с газов котел
    От kora във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 19-01-14, 16:48
  5. Странен проблем с газов котел BAXI
    От baxi240 във форум Отопление
    Отговори: 46
    Последно: 07-11-09, 09:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе