Питането ми е продиктувано от тъпотията и на газо и на електро фирмите в гр.Враца.
Ако може колега който се занимава професионално да предостави актуална извадка от нормативната база касаеща отстояния на двете систем ,че ми писна много и утре ще стане мазал ос господата от електрото.
Казуса накратко:
Новопостроена сграда, с определено място по проект за ел.мерното табло ,като за 6 електромера.На границата на имота.
По някое време минали газаджиите и избухали една тръба където им кеф.Нито ми звънели нито контакт.
Стана така ,че трябваше преди тези голем итабла да се монтира малко с времянка на почти същото място като по проекта.
Хоп до него на 80 см се мъдри металната газ-тръба. Хюстън имаме проблем !
За нашия град оператор е Рила газ.. Говорих с тях.. мрън мрън ама Ние сме Ви търсили ама.. търсили ..звънци..както и да е .
Ще преместите ли тръбата.. миии.... ама кой ще плати?...от нас да мине.. 300 лв и преместиха тръбата на 2 метра.
Сега звънкали от електрото... утре да сме се видели на обекта да се обсъдело къде ще е таблото и иало "нещо" с газовата тръба.. е направо прегрях....
Същевременно където живея на кооперацията на фасадата съжителстват ел.мерно табло за 10 иа електромера ,и газаджиите си сложиха газомерни кутии .... утре ще ги влача зад колата да видим кое ще будат ,моето или вече направеното...
Аджеба има ли нормативна база където да има минимално отстояние по закон.!
Благодаря на отзовалите се