Резултати от 1 до 3 от общо 3

Проблем с БГВ на газов котел ACV STELA CI 24 kw

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    52
    #1

    Проблем с БГВ на газов котел ACV STELA CI 24 kw

    Здравейте . Ползваме котела от 2011 год , но преди няколко месеца почна да редува топла и хладка вода в режим БТВ независимо от положението на копчето за температура на водата . В началото ефекта беше слаб и почти не създаваше проблеми но се засили до степен на контрастен душ а в последствие стана и по зле . Рестартиран е много пъти и е пробвано какво ли не за да се убедя че не е нещо временно или не се дължи на някакви запушвания . Сега редува хладка и студена вода като в началото е по добре . Постоянно се пали и гаси и температурата на водата се дига до 80 градуса по термометъра , но топла вода до батерията не стига . В режим на отопление си работи добре без да се гаси и си върти без проблем вода с температура около 80 градуса . Преди месец дойде техник и демонтира пластинчатия топлообменик и го закача към система за почистване . Като го върна и монтира всичко изглеждаше точно и известно време си го ползвахме , но мина седмица две и пак почна с началните симптоми и вече е на предишното положение . Пуска се топлата вода котела се пали , тръгва някаква топла вода и почва гасне , пуска се , гасне , пуска се . Температурата по термометъра се качва до 80 градуса но до батерията хладка вода . Струва ми се че е от трипътния вентил - застава в някакво междинно положение и вътрешния кръг прегрява а към батериите си тече от студената вода . Моля за съвет може ли някак да се нагласи трипътния вентил ръчно и да остане блокиран в това положение с цел да се види от него ли е и да се ползва докато дойде време за ремонт .

  2.  
     
  3. I62
    I62 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    90
    #2

    Отговор: Проблем с БГВ на газов котел ACV STELA CI 24 kw

    Ivelin19, интересен котел си избрал, в България май е единак. Дай информация за трипътния вентил. Мисля че проблема все пак е в топлообменниците принципно се почистват и двата при необходимост която при теб се е появила.Съветвам те да извикаш отново техника да почисти и двата топлообменника. 100 процента трипътния не е застанал в междинно положение, ако е така би трябвало да топлят радиаторите при искане на БГВ. Най вероятно отлепени люспи варовик от основния топлообменник отново са запушили пластинчатия, ако последния е бил почистен добре. Обикновено чистя и двата и давам гаранция 2 години нормална работа на котела.
    Този пост е редактиран от I62; 05-04-15 в 11:03.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    52
    #3

    Отговор: Проблем с БГВ на газов котел ACV STELA CI 24 kw

    За котела такъв ни предложиха с отстъпка от една Ловешка фирма понеже приехме повече хора да вземем котли от тях и те да ни направят инсталациите . А иначе след някои експерименти последно махнах задвижката на трипътния вентил и сега котела работи добре и си го ползваме . Няма го гасенето и топлите и студени вълни . Е в тоя вид не може да ползваме за отопление но то вече и няма нужда . Ако все пак ми дотрябва за отопление ще сложа пак задвижката на вентила . За мен проблема е или в нея или в електрониката която управлява трипътния вентил . Засега ще карам така лятото за да видя дали ще има някаква промяна . А ще проуча колко струва тая задвижка или ще видя може ли да се ремонтира ако я тествам и видя дали работи коректно . То като се замисля може и да си правя някакви грешни изводи но е факт че засега работи на БТВ . Ако в първия кръг върти гореща вода 80 градуса която минава през топлообменника а през него тече и студената към батерията няма начин да не я загрява или да не я праща към радиаторите . Има някакъв филм в цялата работа ама .
    Този пост е редактиран от ivelin19; 06-04-15 в 01:45.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем в налягането - газов котел Immergas
    От chelente във форум Отопление
    Отговори: 57
    Последно: 02-11-20, 08:43
  2. Проблем с газов котел БГВ не се регулира
    От ilko_761 във форум Отопление
    Отговори: 14
    Последно: 26-11-15, 06:44
  3. Проблем с газов котел бош , забива
    От jorja във форум Отопление
    Отговори: 2
    Последно: 28-10-14, 21:51
  4. проблем с газов котел
    От kora във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 19-01-14, 15:48
  5. Имам проблем с газов котел ARISTON
    От preslav1 във форум Отопление
    Отговори: 6
    Последно: 13-03-09, 23:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе