Вместо бойлер - котелът е едноконтурен Теси 16кВт. Кожухотръбният топлообменник за разлика от пластинчатия има няколко литра вода
Вместо бойлер - котелът е едноконтурен Теси 16кВт. Кожухотръбният топлообменник за разлика от пластинчатия има няколко литра вода
Здравейте майстори, появи се нов казус, с племенника заедно вкарахме газ ,но той взе котел двуконтурен и сега установи,че докато дойде топлата вода до банята тече около 20 литра студена вода, което не е добре особено за кухнята.
Той има неръждаем бойлер без серпентина и пита,може ли да се направи за слоево подгряване и ще е нужна ли допълнителна помпа за целта.
Аз мисля,че ако топлата вода за бгв се вкара чрез щуцер от горе на бойлера, а студената /дето е от водопровода към котела/ се прекъсне и се монтира като връщаща от бойлера към котела, като е вързана на 1/3 от долу по височината на боилера работата ще стане без допълнителна помпа.
Този пост е редактиран от lukas51; 16-06-17 в 07:57.
Едно не важно мнение:
Между котела и бойлера няма какво да върти водата. Няма да стане без помпа. А как може и дали може да се управлява тази помпа да каже някой с важно мнение. (не го казвам с лош умисъл просто се заиграх с дума важно)
Винаги съм се чудел,защо в БГ сме „специалисти”!