Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Бойлер зануляване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    359
    #1

    Бойлер зануляване

    Та филма във който участвам е следния:

    Бойлер Елдом Инвест на 2 години. ( не от тези с многото екстри )
    Жената звъни преди две седмици и ми вика бойлера изгоря
    Прибирам се вечерта, отварям го и виждам, че искри от термичната защита. Затварям, щото е в гаранция и се обаждам в сервиза. На другия ден идва техника сменя термичката и термостата, и обяснява на жената, че сме имали слаба нула и затова ставало така, сега щял да махне зануляването и да сме изключвали бойлера като се къпем.
    Прибирам се вечерта и си слагам пак зануляването, щото нямам намерение като ходя да си мия ръцете да си изключвам бойлера. Пък и инсталацията ми е с ПВЦ тръби и нямам никаква връзка със земята. Може да стане голяма беля. Как така 2 години нямах проблем със слаба нула.
    Две седмици по-късно същия проблем. Отварям го за да махна зануляването, иначе онйя няма да ми признае гаранцията, (При първото посещение е описъл в гар. карта: махнато зануляване), затварям го и бойлера тръгва и си работи.
    Съответно не се обадих в сервиза, защото дефакто няма повреда.
    Не знам какво да правя, страх ме е да карам с не занулен бойлер.
    Казаха ми, че за да смъкнат цените Елдом влагали страшно калпави матеряли.
    Може ли да се смени термичката с нещо по-качествено което пасва. Ясно е че, ще си плащам, но какво да се прави имам малко дете. Еб... съм им гаранцията.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #2

    Re:Бойлер зануляване

    Така като чета поста оставам с впечатление че си достатъчно компетентен да се справиш и сам. Намери си по качествена термична защита и я смени. А този дето ти маха зануляването интересно ми е неговия бойлер в къщи как е свързан.

  4. Member Аватара на fikata
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    256
    #3

    Re:Бойлер зануляване

    Колега в никакъв случай не прекъсвай зануляването на бойлера!! Потърси кадърен ел.техник да ти провери контактните връзки на линията на нулата: бойлер,бойлерно табло/ако имаш/ ,етажно табло. Не е проблема в "термичката"....
    Аман от такива псевдо специалисти сервизни майстори...И мене един такъв "майстор" ме работеше,че трябва да елиминира връзката на нулата с металните части на бойлера,защото щяло да ми прогори металната оплетка на гъвкавите връзки на бойлера и водопровода....
    След толкова нещастни случаи с фатален край от офазени бойлери, кагато все още най масовата защита срещу това е зануляването,а не дефектно-токовата защита, на такива "сервизни майстори" трябва да се спре практиката до живот....

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    447
    #4

    Re:Бойлер зануляване

    Жалко, че не см запазил снимките на "гаранционно съобразния монтаж" на бойлера на тъщата от техници на елдом инвест варна.
    Та, инсталацията е двупроводна - и монтажа се състоеше от закачането на двата кабела директно на защитата и толкова. Няма мостче корпус-нула, дори фазата беше на означението N, а нулата на L. Естествено, че го преправих както ми харесва, но се чудя как е възможно и ако се бях оплакал как щяха процедират, че съм нарушил гаранцията ли?

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    359
    #5

    Re:Бойлер зануляване

    Развръзката:

    1. Викам ел. техник. Проверява бойлера за утечки, няма. Проверяваме тъблото на кооперацията (къща на два етажа, само двама собственици сме). Таблото, не можете да си представите как изглежда. Правено е преди 30 години. При огледа докато бута тук таме от моя електромер започва да искри при което изгаря главния предпазител. Ел. техника ми казва да се обадя на ЕОН защото те отговарят за тъблото. Посъветва ме да им кажа да сменят тъблото и жиците от стълба защото са супер зле.

    2. На 20 мин ремонтната група не ЕОН идва. Оказва се че фазата е разхлабена в електромера. Оправят я. И аз азпочвам да мрънкам за ново тъбло и смаяна на жиците. В началото ми казаха че това е моя грижа. Да си намеря фирма да ми изработи таблото а те ще дойдат само да го подвържат. След 10 мин уговорки най-накрая съм записан за смяна на табло с електромери (външно). Това тряба да се случи до две седмици.

    3. Обаждам се пак в сервиза, да дойдат да си ревизират работата. Идава техника. Сменя ми термичката и термостата и ми връща зануляването и се чуди сам на себе си защо преди 2 седмици го е махнал. Докто си говорим си признава, че частите които се влагат в бойлерите са все по-калпави с цел подържане на ниски цени.
    Термичната защита на десетата минута вече е гореща. Опита се да ме убеди че било нормално защото от там протичал ток . Не съм специалист но знам, че ако проводниците са със правилното сечение и връзките са добри(яко стегнати) греене не трябва да има. Накрая ми призна че навремето термичките са били със сребърни пластини а сега са само със сребърна баня.

    За момента проблема е решен. Но като цяло съм отчаян. ЕОН не ти предлагат услугата за която си плащаш. Щото са дошли само да папкат без да правят инвестиции. Елдом ти продават накъкво л....но, орязано за да са конкурентни. А аз имам дете на 5дни и не мога да му осигуря топла вода.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    162
    #6

    Re:Бойлер зануляване

    Ако го погледнеш отвътре тоя варненски боклук направо ще паднеш. Икономисали са половин метър тръба за студената вода. Тръбата е метална само колкото да излезне от гърнето после в нея е завряна някаква пластмасова до дъното на бойлера. Като остарее пластмасата, а от топлата вода това ще е след около гаранциония срок просто се разпада и честито тече топла вода колкото едно канче а е топлил 2 часа

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #7

    Re:Бойлер зануляване

    Вчера монтирахме два бойлера Теси - и при тях е същата история - пласмасови тръбички, вкарани в стоманените изводи. А иначе им тече рекламата, че са със неръждаема тръба за топлата вода . Изглежда наистина българските производители са тръгнали да гонят китайците по цена и качество!

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    444
    #8

    Re:Бойлер зануляване

    Нищо лошо няма да е пластмасова тръбата за топлата вода в бойлера.Пластмасата е много по лош проводник на топлина от метала, и в това е идеята.

    За неразбралите идеята!Целта е да се вземе най -горещата вода от бойлера тя е в най-горната точка при вертикален водосъдържател.Обаче слизайки надолу по тръбата за топлата вода преминава през по хладни слоеве вода.Е коя тръба ще отдаде повече топлина желязната или пластмасовата?

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #9

    Re:Бойлер зануляване

    Не разбрах идеята?

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #10

    Re:Бойлер зануляване

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Не разбрах идеята?
    Идеята е че при Теси пласмасовата тръба е вкарана по цялата дължина на металната - до горе на бойлера, а не метална до основата а нагоре пластмаса.

  13. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    352
    #11

    Re:Бойлер зануляване

    Цитат Първоначално публикувано от drecolli
    А аз имам дете на 5дни и не мога да му осигуря топла вода.
    Намери си качествена термозащита. Ако има възможност да монтираш от стария тип най-добре. Направи си сигурно зануляване на бойлера.

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #12

    Re:Бойлер зануляване

    Цитат Първоначално публикувано от espace
    Идеята е че при Теси пласмасовата тръба е вкарана по цялата дължина на металната - до горе на бойлера, а не метална до основата а нагоре пластмаса.
    Добре тогава, да попитам каква е целта на вкарването на пласмасовата тръба и намаляване на сечението?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #13

    Re:Бойлер зануляване

    За сечението явно са го сметнали, че е достатъчно за нормален дебит. А иначе освен да са гонели топлоизолационене ефект при преминаването на горещата вода през долните по студени слоеве в бойлера, не виждам друго логично обяснение.
    В тая връзка БГВ-то на газовите котли с какво сечение тръби го правите?

  17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #14

    Re:Бойлер зануляване

    Може, те Теси са по иновациите

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    162
    #15

    Re:Бойлер зануляване

    Никаква изолация не са търсили гадовете, просто са направили малко икономия и са заложили бойлера да си изкара гаранцията и малко отгоре с тая пластмасова тръба и после пак да си купиш нов. Дори и да отидеш при конкуренцията, те не се притесняват щото и те са същата стока.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Зануляване,заземяване на контакт
    От Leon34 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 11
    Последно: 25-12-18, 10:43
  2. Термопомпен бойлер
    От Lazar във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 34
    Последно: 30-04-17, 19:02
  3. Съвет за бойлер
    От hristobotev във форум Бяла техника
    Отговори: 16
    Последно: 25-01-12, 23:07
  4. Бойлер
    От irenaiva във форум Друга битова техника
    Отговори: 21
    Последно: 05-09-09, 14:07
  5. Въпрос за зануляване на LCD TV
    От mitakata във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 13-06-09, 10:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе