Здравейте! Имам нужда от съвет, за нещо, което изобщо не разбирам, особено като жена....Преди две седмици смених топломерите в апартамента ми с дистанционни, без да знам какво точно представляват като технология, просто ми казаха, че няма да влизат хора вкъщи да отчитат аз казах "ОК, супер". Случая при мен обаче е следния - радиаторите се неизползваеми, стоят само за украса, понеже ползвам климатик, но в самия апартамент, в който се нанесох преди 2-3 години, предишния собственик е прокарал някакви тръби под плочките в кухнята, не знам до колко легално или не, но в кухнята един вид има подово отопление от едната страна по този начин, без да се ползва парно....Ииии когато просто нещо вметнах на чичо ми, за това, че са сменени топломерите с дистанционни, той ме наплаши, че сега от Топлофикация чрез тях, ще могат да засекът т.н. подово отопление и ще дойдат да ме глобят поне 10 години назад.....Въпросът ми е...това възможно ли е, наистина...и ако да- какво бих могла да направя, особено сега, когато вече започват да пускат парното в София, за да не се стига до подобен развой на нещата? Предишния собственик, бил казал на чичо ми, когато копувахме апартамента, че някъде под плочките има и кранче, но това означава да разбиваме пода......Но най-вече ме интересува, наистина ли от Топлофикация имат подобна напреднала технология....?