Първоначално публикувано от
bobivg Тази схема на мен ми се вижда тотално объркана.
Половин час я гледам и се мъча да хвана някаква логика безуспешно.
Казваш, че има някакво подово, но на снимките се вижда да слизат полипропиленови тръби! Трипътния вентил очевидно е вързан грешно.
Сигурен ли си, че си начертал правилно схемата, както е изпълнена? Защото не е логично да се върже последователно първо серпентината, а след това радиатора.
Тези два радиатора последователно вързани веднага след котела за къде са?
Апартамента има ли външна изолация, коя година е строен?
Мисля си за следния вариант, ако е възможно да го изпълниш:
1. Слагаш новия котел махаш помпата и трипътния вентил и го настройваш на 45-50градуса изходяща директно да подава в колектора.
2. Вдигаш глидерите на двата последователно вързани радиатора поне двойно и си ги захранваш всеки отделно.
3. За което не съм сигурен дали е възможно (май не). На колектора си монтираш дебитомери за да си изравниш серпентините. Ако не може смени сферичните вентили на връщащия колектор със секретни или де да знам с какво, но нещо с което може да се регулира и да си подпираш кръговете за да ги изравниш хидравлично.
Кажи все пак какво е и мнението и на хора дето са идвали на място. Как ги виждат те нещата.
п.п То че инсталацията ти е батак мисля е ясно, но казваш "Проблемът е, че имам високи сметки за газ". проблема може и да е в очакванията ти и няма как да се разбере защото не казваш колко харчиш.