Здравейте,
Опитвам се да настроя отоплителната система за максимален комфорт използвайки WDC, но имам нужда от помощ при настройките на кривата. Някой може ли да ми обясни, как се отразяват настройките "Start point curve" и "End point curve"?
Жилището е изцяло южно изложение, с френски прозорци и добра изолация. В резултат на това, много се влияе, от това дали има слънце и дали се ползват уреди вкъщи (фурна, телевизор, т.н.) и температурата редовно прескача зададената. Заради добрата изолация, външната температура много бавно се отразява на вътрешната и мисля, че това от което имам нужда е по-равна крива на модулацията. Прав ли съм?
Модулация изцяло по стайна температура, мисля още повече ще влоши нещата, защото инсталацията е с подово под ламинат. Съответно е много латентно и при поискване на температура, резултатите идват след часове. Реактивният подход на стайната модулация ми се струва неподходяща.
Техниката е Bosch 2500W 14kW, CT200 управление (външната t е от Интернет), Salus термостати по стаите. Подово с 4 зони и 8 кръга. Холът е една зона с 4 отворени кръга и CT200, спалните и баните се контролират със Salus термостатите и се отварят при нужда.
Благодаря предварително!