Здравейте,
Нужен ми е съвет за избор на газов кондензен котел за следния апартамент и неговите особености.
Общата жилищна площ на апартамента е 90кв.м.с две бани и за да няма проблем с ползването им едновременно най-добрия вариант, както разбрах е да се вземе двуконтурен газов котел с вграден бойлер,
но както се вижда от схемата е предвидено газовия котел да е разположен в коридора, където няма много място (макс 30-35см дълбочина/ макс 70см ширина/ 160см от тавана до първите изводи на тръби - има прикачена снимка по-долу).
Котлите с вграден бойлер, които намирам са минимум 45см дълбочина, а нямам такова място в коридора.
Единствения компактен вариант с вграден бойлер откъм дълбочина, който открих е Bosch Condens 3000 FM, но откъм височина е доста голям и също така минималната мощност, на която работи ми се струва висока - 7kw.
Има компактни като размери двуконтурни котли, но по-мощни и с по-голям дебит на БГВ в литри на минута като този Immergas Victrix 35 KW TT и се чудя дали би ми свършил работа за едновременно ползване на топлата вода,
но с по-високата мощност няма ли да се увеличи и много сметката за ток?
Едноконтурен с отделен бойлер в друго помещение също не е вариант, освен ако не е някакъв супер компактен 40-50л, понеже двете бани са доста малки, а в мокрото помещение след слагането на пералня, сушилня и други също няма да има много място,
но въпросът е дали такъв външен малък бойлер би ми свършил работа.
След описанието на положението бихте ли ме посъветвали какви са възможните варианти?