Здравейте.Нов съм във форума и някъде може да има отговор на питането ми.А то е с какво може да се замени управлението EASYREMOTE на газов котел ТЕСИ.Знам че са спрени от производство.
Здравейте.Нов съм във форума и някъде може да има отговор на питането ми.А то е с какво може да се замени управлението EASYREMOTE на газов котел ТЕСИ.Знам че са спрени от производство.
Със всеки един жичен или безжичен он/оф термостат, но трябва да се промени схемата на свързване
Предполагам, че е дал фира. Иначе с него поведението на котела е съвсем различно от това с он/оф термостат
Едва ли е повреден тотално, не ми се е случвало а съм монтирал поне 30бр. По-вероятно е проблем с енкодера на бутона, лесно се сменя.
Точно така.Проблема е в енкодера.Би ли споделил от къде се поръчва или купува.Има още един проблем.Термостата дава заявка да запали,мига съответния символ за вода или отопление,но котела не пали веднага,а след известно време или вдига грешка Е1.Оправя се след рестарт.Бяха ми казали,че е от газовия клапан,но и той,като термостата са изчезнали от пазара.
Енкодера от Алиекспрес, с газовия клапан е малко по-сложно. Откъде си?
Този би трябвало да ти свърши работа. https://vikiwat.com/potentsiometar-l...idalen-tht-1-2
Иначе имам два чисто нови EasyRemote, но по добре да си оправиш твоя. Относно клапана. Ако стане много зле работата пиши като свърши отоплителния сезон или ако спре съвсем и не намериш кой да го оправи.
Този пост е редактиран от espace; 05-03-20 в 18:22.
Много ти благодаря.Ще ти пиша когато се наложи.