На котела мени ли се или само на смесителя?
На котела мени ли се или само на смесителя?
И аз имам подобен проблем с конвенционален Котел с висока мощност. Реших си проблема със смесител с термостат.
Sent from my iPad using Tapatalk
В такъв случай главен заподозрян е някой от другите смесители.
Как да го разбираш? Буквално. Щом водата от котела излиза с константна температура, а на въпросния топъл изход температурата и варира значи някъде се смесва със студена. Та къде може да стане подобно нещо? Освен в някой от трите други смесителя, няма къде. Или има? Аз не съм у вас, и кристално кълбо нямам.
Сваляш един по един, затапваш и тестваш. Не е ракетна технология.
Сега като го спомена се сетих, че имах подобен проблем, единия смесител правеше мост на топла и студена, когато е в средно положение, цял ден си блъсках главата докато хвана, че там е проблема.
Руснака, пробвай всички смесители да ги сложиш на топла вода(затворени) и тогава пробвай.
Пробвай и следното.
Спри топлата вода от крана на котела(входящата студена към котела), настрой всички смесители на средно положение и след това един по един ги пускай на топла вода, не трябва от нито един да тече вода.
Така хванах проблемния смесител при мен.
Такъв ползвам, но не го препоръчвам. https://www.ikea.bg/products/bathroo...-dush/10349655
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Този пост е редактиран от rusnaka1330; 20-01-22 в 22:37.
Не знам как е изпълнен този котел, принципно топлата вода е на по-тънките тръби, отдясно наляво, трябва да са 1. входяща парно, 2. входяща БГВ, 3. изходяща БГВ, 4. изходяща парно. Ако не се оправиш, спри котела и врътни кранчетата на всички.
Забелязвам, че като пусна само проблемният смесител от котлето не излиза желаната топла вода, като пипна самата тръба дето излиза горещата вода, като пусна някой от другите всичко е ок, тръбата си се хубаво нагрява и си тече желаната вода.Май ще трябва да викам техниците от Вайлант.
- - - - - - - - - -
Говорих с техниците от Вайлан и като им обясних проблема, ми казаха че няма смесал да идват, проблема няма да е от котела, щом на другите смесители идва топла вода, проблема щял да е по инсталацията.
- - - - - - - - - -
Забелязвам, че като пусна само проблемният смесител от котлето не излиза желаната топла вода, като пипна самата тръба дето излиза горещата вода, като пусна някой от другите всичко е ок, тръбата си се хубаво нагрява и си тече желаната вода.Май ще трябва да викам техниците от Вайлант.
- - - - - - - - - -
Говорих с техниците от Вайлан и като им обясних проблема, ми казаха че няма смесал да идват, проблема няма да е от котела, щом на другите смесители идва топла вода, проблема щял да е по инсталацията.
Идва един техник и се опитва да ме убеждава че е много студена водата, която влида в котела и затова се получава това, само че аз живея тука 5години и винаги е била водата студена и никога не го е имало този проблем, а той ме убеждава че винаги е било така.