Просто може да развиеш смесителите и затапиш топлата вода и на ТРИТЕ,да поставиш обикновен кран на четвъртия и да пробваш. Тапите не са скъпи.
Просто може да развиеш смесителите и затапиш топлата вода и на ТРИТЕ,да поставиш обикновен кран на четвъртия и да пробваш. Тапите не са скъпи.
Може да се окаже крана за топлата вода на проблемния смесител или довеждащото трасе на топлата вода до него.
То интересното е че дори и тръбата на за топлата вода коята излиза от котела също някой път е студена или хладка, затова мшсля че е от котела, когато тръбата за топлата вода на котела е топла и водата тече топла, когато е студена тече студена, когато е хладка тече тече хладка.
Този пост е редактиран от rusnaka1330; 02-02-22 в 19:25.
Измери дебита на тоя душ. Сложи един леген и пусни душа за 1мин., след това измери количеството вода.
Нещо нищо не се връзва.
Със стария смесител проблем, с новия проблем, а при другите всичко е наред.
Тази ВИК инсталация нова ли е? С полипропиленови тръби ле е изпълнена?
И за мен проблема е в котела, днес идваха от сервиза на вайлант и ми казаха че си е така, убеждават ме че аз така живея 5-6г с този проблем, водата навън била много студена и затова се получава така������, до сега през никоя зима не съм имал какъвто и да е било проблем с топлата вода, винаги е била вряла(според градусите на които си я настроя), просто останах потресен от логиката на майстора и от това че ме убеждава, че винаги съм си имал този проблем и че не моглж да се отстрани.
- - - - - - - - - -
Другото което е съседите около мен имат същите котели и нямат този проблем.
Котелът гаранционен ли е?
Браточка, почисти У филтрите на входа на котела!
На входа бре. На двете тръби- за БГВ и отопление имаш У филтри с цедка.
Затваряш крановете, развиваш, чистиш, завиваш, отваряш......
https://www.google.com/imgres?imgurl...MygBegUIARCzAQ
Утре ще го пробвам, само да вметна, че водата за парното си е ок няма никакви проблеми с радиаторите.
- - - - - - - - - -
Бихте ли ми препоръчали някой който разбира от газови котли(вайлант)да дойде да го погледне и да видиме дали ще откриееме проблема за София.
Водата за Отопление, се върти една и съща, вече 5-6 години, а освен това се и движи изключително бавно, сравнено с винаги прясната студена вода за битови нужди.
С това искам да кажа, че е напълно резонно проблем да се появи първо при БГВ.
Вероятно нямаш проблем с котела. Просто си погледни филтъра на едната тънка тръба, от възможните пет! Два филтъра имаш, не повече. По малкият е твоят.
Не е страшно.