Никъде не намерих информация по форумите за този проектор Benq W1400, а съм решил да се оборудвам.
Въпроса е, че докато се оглеждах за по-голям от моя 32 инчов телевизор реших да се поинтересувам за проектор. Как и докъде са се развили технологиите и цените.
Плюса на проектора е, че ще изкара картина поне 90-100 инча в малкия ми хол - като сложа и екран, разбира се. Ще мога да си го нося на вилата, където ще гледам на цяла стена нещо от рода на 200 инча (тук ще излезе солено с втория екран, но ще го мислим допълнително - първо на бялата стена).
Долу горе ще излезе на цената на 50-60 инчов телевизор, но ще заема по-малко място - окачен на тавана със стойка и прибиращ се екран.
Минуса е допълнителните неща, които оскъпяват цялата процедура - екран, стойка, много дълги кабели, евентуално втори екран. Има и безжичен вариант в лицето на W1500, който ще улесни свързването, но е с 300 лева отгоре.
Ще ползвам проектора главно за гледане на BD филми, както и на свалени от торентите.
Основния проблем е, че още не съм сигурен дали картината, която ще получа ще ме удовлетвори. Ясно е, че няма да е като на телевизор, освен това ако има някакво осветление също ще се влошава, но доколко ще е компромиса да гледам като на кино на голям екран срещу по-малка и по-ярка през деня картина на телевизора.
Изчетох няколко ревюта по чужестранни сайтове и всичко изглежда добре, ама като не съм го видял на практика, как да се хвърлям в това начинание. По големите магазини няма включени проектори (то ясно, нали се изхабяват лампите), а само телевизори. Няма как човек да се ориентира добре ли е, зле ли е.Някъде могат ли в София да се видят проектори в действие, така че човек да се реши и да си избере даден модел?