Отговор: Препарат за почистване и профилактика на климатик
Вземи си от препарата за който ти писах. Мисля че беше 20лв. за 3,78 литра концентрат и може да се разрежда до1/10. Меглиото е около 5лв за 0,5литра. След напръскване с препарата тялото се измива с вода като се пръска с тубичка от препарат за стъкло.
Еми в крайна сметка напръсках с тоя препарат. Така или иначе миналата година при профилактиката от сервиза с това са пръскали май. Като цяло съм доволен. Добре проникна и доста плакнене му трябваше (точно с пулверизатор от препарат за стъкла). Тече мръсна вода през кондензната тръбичка. Единственото ми притеснение е, че е химия някаква незнайна и не се знае как влияе на метала, затова не мога с чисто сърце да го препоръчам на 100% на други. Освен това отиде по-голямата част от флакона, а уж трябваше да стигне за 2 пъти.
1 Прикачен файл(ове)
Мисля да пулвелизирам с някой обезмаслител дренажа, решетката и турбина ако се вижда и после същото шише с вода. и накрая да вкарам 1 спрей от този - Антибактериален ароматизиращ спрей за к& - https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18353&stc=1
Излишен разход - обезмаслителя е напълно достатъчен. Ако ще пръскаш турбината, трябва да разглобиш и да я измиеш хубаво - само пръскане може да я дебалансира, ако е доста наклепана с мърсотия.
За турбината специално,ми се е получавал доста добър резултат и на место с Меглио и пулверизатор после-светна и си остана балансирана.Разбира се, иска се малко повече подготовка,завиване с найлон и прочие,но задължително изключване от захранването до пълно изсъхване-писано е доста по въпроса.:thumbupА,и ако има някой, работещ линк за японските спрейове на добри цени,да сподели че ми свършиха.:)
Цитат:
А,и ако има някой, работещ линк за японските спрейове на добри цени,да сподели че ми свършиха
Спрейове за почистване на климатици и въздушни топлообменници - FRIGOCHEM.COM
Цената на дребно е 5 кинта ,а на едро ще те шокира направо.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
necata2
Как точно може да се закупи от този линк?
И има ли го все още този японски спрей при тях?
това:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20049&stc=1
същият спрей ли е като този?:
http://aronbg.net/files/products/38/...t%20090312.jpg
Здравейте,
Сложих си климаитк Фуджизу ASYG 12 LMCA, като ми казаха , че има някакъв ябълков кахетинов а у филтър, който се сменя на 3 месеца, убирал полените...
нещо ми казаха от рода на 90 лева за 2-та филтъра ... хееехехе , да попитам някъде по-евтино има ли ги ? Този се сменя на 3 месеца, а другия с йоните на 3 години ?
благодаря ?
Синия се измива и не се изстисква пише в книжката. Белия може да го замениш като си режеш от тези с активен въглен за абсорбатори.
Ползвам точно горния зелен спрей на Earth.
Въпрос: След като съм напръскал питата и съм оставил 10 минути да подейства на какъв режим да го пускам - COOL или FAN?
Здравейте! Имам пак въпрос относно чистенето на климатика. Взех от препарата, който беше препоръчан по-горе (Frigocommerce SB-910, зелен). Вътрешното тяло видях как му се махат всичките пластмасарии и ще го почистя щателно. Иска ми се обаче да почистя и външното, но е доста забито в стената и стигам до извода, че трябва да се махне някоя и друга ламарина. Въпросът ми е - има ли опасност да прецакам нещо и ще падне ли гаранцията, ако махна горния и предния капак на климатика, за да напръскам топлообменника хубаво отвътре? Разбира се, за пазенето на електрониката от вода е ясно, но перка-мерка неизбежно ще се понамокри.
Външното тяло ако не е монтирано над скара за кебапчета, може и без препарат. На перката нищо няма да и стане от мокрене.
Външният мотор е добре защитен, стига зорлям да не му впръскаш вода.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan74
Външното тяло ако не е монтирано над скара за кебапчета
и всичките ти съседи не се топлят с кюмюр с незнайно качество...:)...
Ако няма килимче от вълна по обменника, а дори и да има, първия студен ден го издухаш на макс и в повечето случаи след два дефрост си е чист, като бебешко дупе.Между другото, ГУБРА имат страхотен чистач на обменници, на сайта им може да се види.