Малко да побутна темата. Конкретно относно спрейовете, японските ли остават най-добрите и достатъчно ли е да се пръскат само пролетта или е по-добре да се пръскат и преди началото на отоплителния сезон?
Малко да побутна темата. Конкретно относно спрейовете, японските ли остават най-добрите и достатъчно ли е да се пръскат само пролетта или е по-добре да се пръскат и преди началото на отоплителния сезон?
Пъскам пролет и есен, все пак влагата ( предпоставка за мухъл) във вътрешното е лятото при охлаждане.
Тези спрейчета се ползват след края на охладителния сезон, ако топлообменникът още не е мухлясал или затлачен от кал. Съдържат пероксид и разни други ПАВ. Не разчитай на тях да изчистят натрупана мръсотия. Топлообменници с триредови тръби не могат да се почистят на място.
Напълно наясно съм с всички процедури по почистването. Питането ми беше конкретно за японските спрейове, понеже преди нямаше други. После се пръкнаха и разни други варианти. Аз досега пръскам два пъти годишно. Явно ще продължа по този начин.