Здравейте! Скоро предстои профилактика на Урурото.Какво трябва да искам да направят от обслужващата фирма.Трябва ли да почистят външното тяло и по специално модула уруру.
Здравейте! Скоро предстои профилактика на Урурото.Какво трябва да искам да направят от обслужващата фирма.Трябва ли да почистят външното тяло и по специално модула уруру.
Аз лично го чистя.То не че има какво да се чисти особено,но поне го оглеждам внимателно отвътре.А иначе самите тела се разглобяват и почистват с препарат,плакнат се,подсушават се ,сглобяват се и после се проверява как работи климатика по налягане,температури и ток.
От колко време си с тази машина ( Дайкина) и имаш ли наблюдения над работата и? По-специално в-у работата на флаш стриймера,в мод на уруру и на сарара ,както и ефективна ли е вентилацията?Първоначално публикувано от kojchev
Уупс,те май станаха много въпроси
Чисто и просто съм с подобна машина и се чудех за какво иде реч.От скоро я имам,може би около месец и половина и нямах възможност да изпробвам функциите и защото стана доста студено
![]()
Имам машината от месец Октомври 2008г. и миналата зима дори и в най големите студове се справи без проблеми в хол от 20 квадрата,при това последен етаж. Определено се усеща когато се пусне флаш стриймера и неприятните миризми изчезват. Най добре е да пускаш флаш стриймера заедно с вентилацията, тогава найстина се усеща свеж въздуха в стаята.Проблема при мен е че съм на последнишят етаж, и пушекът от комините на съседните сгради се засмуква от климатика, и често се налага да сменям филтъра за пресният въздух,а такъв филтър в нашиятн град не можах да намеря. Затова започнах да си изрязвам филтри от обикновен /универсален/ микрофибърен филтър и по този начин си реших проблема.Сега сменям филтрите винаги когато усетя, че въздуха който се вкарва отвън започва да мирише неприятно, или на около две седмици, при почистването на филтрите на климатика. /При това смяната на филтъра ми струва някакви си стотинки/. Друго предимство е регулиране влажноста на въздуха в помещението, като аз най вече използвам възможноста за увлажняване на въздуха /Уруру/.
Интересно ми е как се стига до задната пита на вътрешното тяло за да се почисти добре.Точно на този Дайкин задната пита е разположена зад турбината.
Това с миризмите е кофти наистина,но виждам намерил си му цакатаПървоначално публикувано от kojchev
Аз още не съм си сложил филтрите.Казаха ми че се използвали най вече през лятото и нямало смисъл да ги слагам защото трябвал ода ги сменям след 6 месеца...
И в тази връзка можеш ли да ми кажеш от къде се купува подобен микрофибърен филтър? Как изглежда и колко струва ролката,пакета,парчето ....а и как действа в крайна сметка,върши ли работа? То ако е така няма смисъл да давам луди пари за един филтър!!! А те са 3 бр. Не знам 40 ли са или 60 лв. парчето но ако става и със въпросният микрофибърен
).....много ясно
Интересен въпрос,аз още не съм отварял моя и мисля да го сторя този уикенд. .....ти с какви машини си бе човек ?!!! Това е нечовешкоПървоначално публикувано от chachoto
.....е*ати КОП-а !!!
Аз бъркам със задната пита съвсем нормана си е подведох се от едно видео.
Разбирам любопитството ви ,но не е желателно да се ровичкате в климатик от ранга на УРУРУ- САРАРА.Имайте впредвид ,че движещият механизъм на предният панел е колкото прецизен , толкова и капризен - рискувате да го повредите.Мийте си само филтрите редовно и не се ровете - има там неща, дето са фирмена тайна![]()
rkk / имаш право,има си хора за всичкоЗа някакви си незнам колко лева профилактика,дето се дават веднъж годишно, да прее*ем техниката Хмм,май не си струва
![]()
6pek/ По точно става въпрос за универсален микрофилтър, който е за прахосмукачки. Определено върши работа, тъй като в стаята не мирише на сажди, а като го сменя след около две седмици е доста мръсен. На филтъра има надпис NITEC и в една опаковка има 5 бр. универсални филтъра с размери 18х20, като цената беше около 2.50 лв.
Някой може ли да ми каже каква е цената на оригиналният филтър за пресният въздух, както и на дезодориращият филтър на стримера и фотокаталитичният въздухопречистващ филтър от титаниев апатит.
Койчев/ Ще попитам и после ще пиша.Все още не ми се е налагало да сменям и не ми е опряло до кокал,но май е добре да се запозная....кой знае какви цени ще обадят,веднъж годишно амааа....мъжката
?? Добър въпрос
Какво стана по въпроса. Аз също имам такъв климатик и се интересувам по темата.Първоначално публикувано от kojchev
Първоначално публикувано от 6pek
Здравейте, ползвам УРУРУ САРАРА 2008г. AN22JRS-H отскоро. Доколото видях вътре има 3 вида филтри. Една четка,която не знам кога работи изобщо, или аз трябва да избера опция от скапаното им дистанционно, което е на японски.
Единият филтър е много твърд. Другия е със същата форма само че е мека материя. Те за какво са? Много лоша миризма на мухъл се усеща при работа.
Дистанционното има ли превод някъде, че много функии а само йеоглифи. И един светлинен индикатор н вътрешното тяло с различни цветове, абе доста спекох.
И една японка вътре постоянно ми говори , много ма дразни, мога ли да й запуша устата някак?
Този пост е редактиран от tripod731; 11-05-18 в 22:00.