Здравейте понеже ми се налага да чистя няколко климатика, и виждам че е по удобно да се ползва компресор за изчистване - Моля препоръчайте някой.
Здравейте понеже ми се налага да чистя няколко климатика, и виждам че е по удобно да се ползва компресор за изчистване - Моля препоръчайте някой.
Ами да използвам струята му, за да доизчисвам вътрешното тяло, след прахосмукачка - защото с прахосмукачката не е ефективно почистването в някои участъци.
Малко гадая, но предполагам, че не смееш да разглобиш климатика и по тази причина искаш да го чистиш с компресор. Ако смяташ да чистиш питата по-добрия вариант е подходяща четка с вода и препарат. Турбината най-добре да се смъкне и така.... Не, че не става на място, но е хамалогия и резултата не много добър. Компресора издухва грубите частици, но фините си остават здраво залепети и е невъзможно да ги изчистиш - лично проверено! Дори и да постигнеш някакъв ефект с компресора, не е особенно практично да вдигнеш обрах пепел в стаята.......:rolleyes: Жена ти ще те остави на пост и молитви до следващата коледа![]()
С компресор ще превърнеш стаята си в кочина. Погледни в интернет, има клипове на тема как се почиства вътрешното тяло. Една евтина лозарска пръскачка върши чудесна работа. Другото е препарат (meglio), найлон, корито и тиксо. Ще се изненадаш каква чернилка ще събереш в коритото (легена).
Успех!
Благодаря - всичко това го правя ( пълно разглобяване, турбина, пръскане и меглио) , но мисля че и с компресор ще подпомогна работата си в някои недостъпни участъци.
Демонтираш вътрешното тяло, разглобяваш на основни компоненти, измиваш всичко без електрониката и приходящите мотори както трябва. След това подсушаваш и сглобяваш в обратния ред. Монтираш отново тялото, вакуумираш тръбния път и пускаш машината. Гарантирано нещата ще са в пъти по добре от това което правиш досега и смяташ да правиш за в бъдеще с компресор.
Е-е-е въпреки че съм "купил" около 15 климатика за мен и роднините ми, ( Да сте живи и здрави всички които помагате с тия изхвърлени клими) не ми се занимава да сядам и да разучавам, обзавеждам с помпи, ресивъри, маркучи.... Обслужвам само родата -а нямам желание да ви подбивам бизнеса. По лесно е малко да ги обера с прахосмукачката, ако не става някъде - да надуя компресора ( да не забравяме и електрониката - да се продуха, че се трупа и там по малко прах) и после сръб и чук! От толкова гледане и четене тук съм станал "сила" - относно правилен монтаж, обслужване и параметри за климатици. Понаучих и малко йероглифи -
Ама това което го предлагаш - сигурно го прави само някой с дълбок джоб, и то на 5 години веднъж. За това не се отказвам да взема някое малко компресорче - за да го ползвам за гадни места - а и за други мои си работи.
Явно си твърдо решен да духаш, твоя работа. Защо тогава не си купиш от Метро или Офис1, за малко пари, флакон с въздух под налягане, за да видиш как няма да стане работата? Така поне ще се набуташ по-малко, а с остатъка във флакона ще си почистиш компа...