Моя близка преди 3 месеца си купи два нови еднакви климатика Хайер (не знам точния модел, промоция в Технополис) и има необичаен проблем с единия от тях. При изключено положение от дистанционното, от външното тяло се чува леко нискочестотно бръмчене. Като му дръпнат щепсела - изчезва. Звъняла е на сервиза; оттам първо са ѝ казали, че "такова нещо никога се не е случвало", а след поредно позвъняване - че било нормално "трафа да бръмчи, щото все пак е под напрежение" и "дори и да подаде някаква жалба, то никой нямало да уважи гаранцията, щото уредът си работи и няма какво да му се ремонтира/подменя", а също и "ако толкова много я дразни, или да го остави да си работи, или да го изключва и от контакта". В другата стая същият модел не проявява такова своеволие. Така както ми го описва, съм склонен да мисля, че наистина бръмченето е от трансформатор
Та, тя се чуди какво да прави - Наистина машината работи, но това нормална работа ли е на уреда? Да пише ли до КЗК, до Технополис? Въобще дали има смисъл да се разправя? Този трансформатор доколко може да се счита за изправен и доколко може да изкара така без да прояви дефект?