Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 31
Like Tree37Одобрявам

Климатик от Емаг, монтаж и гаранция

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Климатик от Емаг, монтаж и гаранция

Какво да му потвърждават? Климатикът идва от магазина с платежен документ и гаранционна карта, където са описани изискванията за монтаж. Ако не са, трябва да си търси произволна сертифицирана за работа с фреони фирма, която да го монтира и задължително да издаде платежен документ за самия монтаж. Ако машината се повреди в последствие, контактува директно с Емаг и прави това, което му кажат. Ако не е доволен, КЗП и съд. Зайчето е заровено в това, кой ще пратят от Емаг да търси евентуален проблем. Защото този някой няма да го направи безплатно. А ако проблемът се окаже в монтажа, как точно Емаг ще си вземе парите обратно, които би бил платил за диагностиката? Много е тъпо да си купуваш климатик от онлайн магазин, ако лично нямаш сертификат за работа с фреони или не поръчваш машината за резервни части. Аз бих си поръчал онлайн вътрешно или външно тяло за някоя от тошибите ми, при положение че нещо им изпляска. Заради високите цени на оригиналните резервни части.
    dimitar3 одобрява това.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Нали не си мислиш че фирмата дето ти го монтирала ще ти извърши услугата безплатно?
    Всъщност ще е на далавера само, ако за тези 2 години гаранция не изпляска нищо. Иначе какво следва:
    Сега ще плати монтаж, лятото как да е ще охлажда машината, ще дойде зима, я топли я не, ще ги вика да я диагностицират що не топли - пак се заплаща. Демонтаж на външно тяло се заплаща, монтаж на външно тяло се заплаща, леле колко ще има да се плаща покрай таз гаранция ама ще си свирка, че му важи. Тя самата гаранция ще важи, ама ако плаща за всяко нещо свързано с монтаж, демонтаж ще е голяма далавера.

4. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Далавера е, да си купи мобилен климатик, тогава не плаща за монтаж.
    Абе Българска работа, все без пари да е...

Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
    bobovo и Aleksandars харесват това.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    Всъщност ще е на далавера само, ако за тези 2 години гаранция не изпляска нищо.
    И къде е далаверата, че нещо не я виждам?
    Нека му го монтират първо, пък тогава ще правим сметки.
    Mega одобрява това.

6. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Абе Българска работа, все без пари да е...
    Така е, след като на 80 процента от хората в България е скъсан джоба.
    Освен това цена от 200-300 лева за монтаж за няма и 2 часа работа е безумна на фона на кризата.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Вие да видите "Германската " работа каква е , едно Евро няма да платят повече , и това за тях е в кръга на нещата , даже е добродетел " . Българската " работа която никъде я няма е да правим сметка на другия как да си харчи парите , как да ги изкарва да му се обяснява как се е минал или ще се мине , колко глупаво е постъпил и т.н.. Занаятчия и дребен търговец милионер не може може да стане , не знам защо повечето са недоволни от това , при положение че сами са си го избрали . Е на това му се вика " Българска " работа .
    Aleksandars одобрява това.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Някои от тези със скъсаните джобове пушат по 2 кутии цигари на ден...

Всичко е приоритети...
    dodo_pv, necata2, Mega и 1 други харесват това.

10. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията

Всичко е приоритети...
    Може ли снимка на ферарито ти, купено с икономисаните от цигари пари? Аз пуша и все не ми достигат малко пари за "Ферари", та покажи твоето да оплакна окото.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Off.Аз Ферари нямам,но доста други глезотии съм си взел от това,че не пуша вече.Бях върл пушач по 2 кутии на ден,вече 17г.не пуша и не искам и да ги видя даже.
    Aleksandars и Mega харесват това.

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Тук пише стандартен монтаж 180лв. От къде се появиха тези 300лв?
    Aleksandars одобрява това.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    Така е, след като на 80 процента от хората в България е скъсан джоба.
    Освен това цена от 200-300 лева за монтаж за няма и 2 часа работа е безумна на фона на кризата.
    Перманентната криза си я поддържаме сами, повече от 30 години с глупостите и простотиите, които вършим и пропагандираме! Безплатният монтаж струва 150 лева и продължителността му е калкулирана на 2 часа и половина, които почти винаги са недостатъчни. Без транспортните разходи. Това е труда на двама души, плюс материали и др. Така че цената с нищо не превишава тази на един автомонтьор, ремонтиращ кошницата на същия този мързеливец, със скъсан джоб, който отказва да си купи вентилатор, а се нахвърля на климатик. Сиреч, на гол гъз чифте пищови. Това си е лично мое мнение, разбира се и не се интересувам от това, на кого му харесва или не. Само коментирам цени.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Може ли снимка на ферарито ти, купено с икономисаните от цигари пари? Аз пуша и все не ми достигат малко пари за "Ферари", та покажи твоето да оплакна окото.
    Защо си мислиш, че дължа обяснение или каквото и да е друго?
    Ако считаш, че съм ти задължен обоснови се!?

Преди 20-на години мой познат сега, мислех го за приятел тогава ми се оплакваше че "нямал пари да учи висше образование."

Когато го попитах "Колко пари харчиш месечно за цигари - 90 лева има ли?" -той ми отговори "Повече 120 на месец."

Казах му "Е, отказваш цигарите и инвестираш в себе си - дори и да не можеш да влезеш държавна поръчка", която тогава беше безплатна и не се заплащаше семестриална такса, "ще учиш платено което ще ти струва 290 лв на семестър до 390лв на семестър за лекар.

Отговорът му беше "Нямам време".

Тогава го попитах "Колко пъти в месеца ходиш на дискотека, кръчми и заведения?" .

Той просто си намери оправдание "Аве нямам време и т'ва е".

И време и пари имаше - майка му работеше в чужбина и му изпращаше всеки месец по около 190$ да си ги харчи, но просто най-лесно му беше и най-много му се услаждаше да хойка по заведения и ку**и...

Та не на мен тия - който е искал е успял.Имам познати които буквално от никъде тръгнаха и каквото искаха го постигнаха...

А който ми каже "Дай да ти видя ферарито?" дори не му давам отговор.Каквото съм искал съм го постигнал и отдавна разбрах, че не е важно с какво парадираш, а какъв път си изминал през живота си...

Някои от хората които инвестираха в себе си достигнаха достатъчно с капитализацията на инвестицията си...

И ферарито не е мечта на всеки...

Не казвам, че трябва да се купуват най-скъпите или дори над средното ценово ниво климатици.

Просто който иска има избор.Който иска си намира оправдания...

Дори считам, че към настоящият момент има много по-добър и евтин начин за цялостно отопление на жилище на последен етаж или за къща, но не е за тази тема.
    Този пост е редактиран от justify; 28-06-20 в 17:03.
    dodo_pv, Aleksandars, necata2 и 2 други харесват това.

16. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Уважавам правото на избор на всеки. Защо трябва да натрапваме на някого монтаж, след като може да получи климата по куриера, да си поръча кит за монтаж, да го монтира със шурея, и да не му се налага чакането и слушането на дълбокомислени коментари за инериора. Пък, ако не тръгне, или впоследствие нещо се стъжни, айде в контейнера. Така решил, така направил. Негово свещенно право. Много неща в настоящето не ми харесват, но единственото за което не бих искал предишното статукво, то това е правото ми на избор.
    Този пост е редактиран от fbr; 28-06-20 в 17:50.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Fbr, аз не уважавам такова право на избор, каквото цитираш ти, по 2 причини:
    1. Фреонът (R32) не е безобиден газ и причинява пожари. Свидетели сме на многобройни взривове, причинени от несертифицирани газови бутилки, разрушили много сгради и оставили без покрив много невинни хора.
    2. Ако фреонът е друг и замърсява осолната среда, не бива сульо и пульо за го претакат, като каца с кисело зеле.
    Нищо лично.

18. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията

Всичко е приоритети...
    Щом казваш...,така ще да е. Винаги има изключения, като твоя "приятел".

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Тук пише стандартен монтаж 180лв. От къде се появиха тези 300лв?
    А пък тук пише 199 лева, та даже 199.99 лева.
    Този пост е редактиран от the inquirer; 28-06-20 в 20:06.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ЕМАГ
    От FearMe във форум Бял списък
    Отговори: 15
    Последно: 05-12-17, 09:22
  2. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  3. Монтаж на климатик
    От maddog9 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 51
    Последно: 20-07-11, 22:02
  4. Гаранция на климатик
    От lubopiten във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 301
    Последно: 31-01-10, 01:22
  5. Монтаж и гаранция при климатиците
    От scorpia във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 29
    Последно: 21-11-07, 19:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе