Първоначално публикувано от
emos КрИс, точно пък ти ли не разбра?
Не прочете ли поста, на който отговорих? Е на такъв въпрос - такъв отговор - какво друго да отговоря....
Сега имам повече време, да поясня: Става въпрос за цена за придобиване и цена на притежание. Първото е парите, давани при покупката, а второто е първото + всички ненаправени разходи в преки и непреки изражения.
Горд притежател съм на EPoX - мигрирах към тях след дълги години заедно с Asus. Подтикна ме ревю за екстремен клок с течен азот. От всички дъна само EPoX продължила да работи, залята и оскрежена отвсякъде.
За конкретния пример - диагностичен блок, бутони power & reset на дъното, традиционно изключително добро разположение на захранващите куплунзи са само част от cool възможностите на 9NPA+.
Другите предимства от моя гледна точка:
- поддръжка и на А64 Х2;
- 4GB RAM;
- 4ch SATA2;
- Gigabit LAN;
- Nvidia Firewall with Active Armor*
- 1394;
- Smartfan™ function
Недостатъци (които аз виждам):
- липса на галванична защита на LAN интерфейса
- висока цена
Предимства на K8NF4G-SATA2:
- ниска цена;
- интегрирано видео;
- галванична защита на на LAN интерфейса
Недостатъци
- не поддържа А64 Х2
- 2 слота за памет;
- 2 SATA канала;
Какво още? ... Накратко - АsRock решението е за секретарски компютър, с който шефа на фирмата може да се гордеее, че е фрашкан с всякакви нови екстри. Куц, куц в BIOS, чак няма накъде повече!
За целите, за които се сглобява машината, не виждам как изобщо може да се говори за такова бюджетно решение! Скоро пусках Sempron2500+/64bit/s754/1.4GHz @ 1.6GHz пак на AsRock дъно. Ами че то моя Barton го издуха при прекодирането на DVD. Същата разлика спрямо процесора ми и А643000+ Затова и засега се отказах от "upgrade" към с.754 - не че съм го казал, но тези 30% може и реални да се окажат. Държа да поясня - мен ме интересуват само и единствено скоростта на прекодиране и capture
А, и още нещо - ако не се лъжа, процесорите за с745 са по 1,3nm технология, което е свързано най-малкото и с по-лоши енергийни показатели...