Реших да си сменя дънната платка, която е много стар модел, с по нова, поддържаща PCI-expres.(Правя го за да пусна една GeForce 7300GT на XFX)Въпросът ми е: ще трябва ли да преинсталирам Windows(XP professional)? (Ще сменям ASRock с ASRock)
Реших да си сменя дънната платка, която е много стар модел, с по нова, поддържаща PCI-expres.(Правя го за да пусна една GeForce 7300GT на XFX)Въпросът ми е: ще трябва ли да преинсталирам Windows(XP professional)? (Ще сменям ASRock с ASRock)
При всички положения е по-добре да дадеш нова инсталация !
Повярвай ми по-малко време ще ти отнеме и ще си спестиш мнооого главоболия
Лично препоръчвам модела на Интел:
Intel d915GEV - ( i915 G, DDR2, PCI-E )
цената е около 75-80$ без ддс то.
но е с 36м гаранция и имаш вградено видео за всеки случай .
Имах подобен случай. На служебния ми компютър се скапа дъното и сменихме компютъра. От стария вземахме само диска и го монтирахме на новия. Просто си разпозна новия хардуер и тръгна без проблем. Предлагам ти първо да смениш дъното без преинсталация и ако не стане - нали си знаеш. Кажи ни как е минало. Успех.
Това ще стане само на същия чипсет и платформа !Първоначално публикувано от Riki888
ама да смениш една платформа и да очакваш да тръгне без нищо друго шанса е 50/50
Може да тръгне компа без проблеми, но по вероятно е да прави мизерии. Аз преди време така бях направил. В началото се рестартираше като луд. Ама за бях упорит и разбрах къде е пробелме и го оправих. Иначе син екран може да даде още докато се стартира вин-а..
Защо трябва да си играеш да преинсталираш като може да направиш repair на инсталацията и всичко да си работи? Поне аз така правя и нямам проблеми.
За този отговор от мен имаш [+1]Първоначално публикувано от stenly