Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Преинсталация на XP Pro

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #1

    Преинсталация на XP Pro

    Компютърът ми от известно време забива (не зная как е терминът, ама курсорът "замръзва") и само рестарт помага, но временно. Понякога проблемът се повтаря на всеки две-три минути и се налага да прекъсна работа и да говоря лоши думи[], понякога с часове или дни не се проявява. Вирус няма, поне доколкото NAV 2003 не показва и е ъпдейтван непрекъснато и съм изпълнила всички съвети относно последния вирус. Махах Рам, проверявах хардуер, драйвери, изобщо - всичко, което се сетих, ама полза - никаква. Няма да питам каква е причината, макар че ако някой е имал подобен проблем, ще се радвам, ако го сподели.

    Не съм преинсталирала Windows, защото ме е страх да не се наложи формат, а в момента това е недопустимо). Няма да се обидя, ако се смеете.



    Молбата ми е да ми кажете първите няколко стъпки при преинсталацията.

    Windows-ът е инсталиран по следния начин: първо 98SE, върху него XP Pro като update, после отново 98 SE като втора ОС (при това на същия дял).



    Съжалявам за въпроса, и аз се срамувам от себе си, че го задавам, но толкова работа ми забави този проблем, който описах, че вече не мога и да мисля, дори не потърсих има ли подобна тема.[V]

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #2

    Преинсталация на XP Pro

    Хм

    Доста объркан пост.

    Като за начало можеш да кажеш какви папки имаш на дяла

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #3

    Преинсталация на XP Pro

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Като за начало можеш да кажеш какви папки имаш на дяла



    <div align="right">оргинално мнение на saint056a</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Да не забравиш и администраторската парола да му кажеш, че да знае какво да трие Що за глупости ?



    Този симптом може да е от достатъчно много причини, като повечето от тях са хардуерни. Като за начало наистина има смисъл да напишеш някакви технически характеристики за системата си - мегахерци, тип процесор, модел дъно и т.н. (без "папки"). Не искам да гадая, но най-вероятната причина може и да е прегряване. Или пък ако забива при стартиране/работа на определено приложение....или просто ако забива дори да не го докосваш? Need more info

  5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #4

    Преинсталация на XP Pro

    Kaто за начало си изчисти регистрите, след това провери кои и какви програми се зареждат при стартиране на уиндоуса. Силно препоръчително, но не и задължително е да намалиш броя им до разумния минимум. Обикно е хубаво диска да се раздели (в твоя случай) на две, а при теб е един дял. Това е добре заради възможността да инсталираш XP на втория дял (примерно) и да е с NTSF. При теб в момента е с FAT32, koeто не е най-разумното и полезно решение. Губиш бързината, защитата и надеждността на ХР.

  6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #5

    Преинсталация на XP Pro

    Има поне 10 хубави програми за чистене на регистри и боклуци.

    Какво се стартира можеш да видиш, така:

    Прозорец + R

    Пишеш msconfig и Enter

    Най вдясно е StartUp

    Поогледай там и редактирай, но внимателно.

    Мисля, че предложението на ru-boy е разумно въпреки, че се съмнявам там да се крие причината за crash-овете.

    За FAT32 ---> NTFS имаше тема, някой беше дал точно как става с една команда през конзолата. Този начин работи прекрасно, пробвах го няколко пъти до сега. Не се губи нищо. Разбира се това след като направиш 2 дяла.

  7. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    212
    #6

    Преинсталация на XP Pro

    ако се наложи преинсталация закачи си втори твърд диск на компютъра прехвърли важните данни на него ( или на CD-R ако не са с голям обем ) и го откачи от пц-то. Полсле каквото и да омажеш ще си имаш копие така че ще може да експериментираш



    //offtopic

    между другото до сега никога не съм успявал да направя upgreade от 98 на XP всичките ми опити до сега завършват с формат и после clean install незнам аз ли бъркам нещо но 3-4 пъти съм опитвал и все същото

    //offtopic

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #7

    Преинсталация на XP Pro

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">//offtopic

    между другото до сега никога не съм успявал да направя upgreade от 98 на XP всичките ми опити до сега завършват с формат и после clean install незнам аз ли бъркам нещо но 3-4 пъти съм опитвал и все същото

    //offtopic



    <div align="right">оргинално мнение на Coppermine</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Tочно това забравих да я посъветвам, а именно да не прави Upgrade, а да избере чиста инсталация. Това предпазва от много проблеми.

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #8

    Преинсталация на XP Pro

    Благодарности за съпричастността. Отговарям последователно:



    Постът е наистина объркан, защото такова е и състоянието ми[]



    KOKOSH,



    Ето кратки данни за системата: (AIDA32)

    Тип централен процесор AMD Athlon-PECM, 1000 MHz (3.75 x 267)

    Дънна платка BCM BC133KT (1 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 3 DIMM, Audio)

    Чипсет на дънната платка VIA VT8363 Apollo KT133

    Системна памет 512 MB (SDRAM) (имах още един 256, ама го махнах, че сесъмнявах в него)

    Тип BIOS Award Modular (03/12/01)



    Аз нарочно не писах данните, за да не ангажирам никого. Мога да дам и images от AIDA, SANDRA, , ама няма смисъл. Такъв проблем не се разрешава чрез писане, защото възможните причини са много и трябва да извикам някого на място.



    Относно прегряването - това ми се струваше най-вероятно, защото като че ли съвпадна появата на проблема с горещините навън. При стартиране са в границите на нормалното, мисля. Как препоръчваш да ги следя.



    Забиването не е при стартиране, нито съм забелязала при някое конкретно приложение да забива. А забиване без да го "докосвам" е трудно, защото аз непрекъснато го докосвам.[] Разбирам причината за тези въпроси, но отговор няма - наблюдавам го непрекъснато и се опитвам да открия някаква закономерност при проявата, но не мога да намеря такава.



    Всъщност съвсем съзнателно не искам да обременявам никого с определяне причината, ще намеря начин да я отстраня. Въпросът ми беше за преинсталация, да не би от WIN да е проблемът - колкото и малко вероятно да е. Предполагам, че една преинсталация, ако не помогне, няма да навреди много.



    ru-boy, malone, регистрите ръчно много рядко ги пипам, само като зная какво правя (или имам точни инструкции). Автоматично ги чистя с Norton. Ръчно - с regedit. Ползвам и jv16 Power Tools, но честно казано, не смея много да ги пипам.



    Относно msconfig (повече ползвам Starter)-редовно го правя.

    Ще прехвърля 98-ата на друг дял и ще променя FAT-а, но това ще стане по-късно. Убедена съм в необходимостта от тези действия, но трябва да събера смелост. Имам Partition Magic 7, но в момента нямам право на грешки.

    Кажете ми Ghost с какво може да ми помогне, че не я познавам.



    Какво значи "чиста инсталация"? След Format ли? Защото ако е така, и това не мога да си позволя. Имам купища софтуер, които ползвам непрекъснато, и нямам никакво време да преинсталирам.Освен ако Ghost няма да свърши тази работа.



    Coppermine, аз си имам втори диск, на който са ми важните текущи файлове, а останалите си архивирам непрекъснато, така че не ме е страх от загуба на информация, а от загуба на време. Четох в един пост, че хората си преинсталират софтуера за часове, на мен ми отнема дни. [V]



    Поради горните причини, моля ви, дайте няколко указания като за малоумници, за да преинсталирам XP върху старата директория. Защото сега, като го правя, си създава нова директория Windows.000 или нещо подобно. В startup менюто има само опция Install (Никакво repair, нито възможност за избор къде да го инсталирам). Аз прекъсвам инсталацията, защото не зная дали я правя правилно. Преинсталирала съм 98 няколко пъти успешно преди, но досега с XP не ми се е налагало.



    Отново изказвам съжаления за дългия, объркан и некомпетентен пост, но ви благодаря за търпението.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    212
    #9

    Преинсталация на XP Pro

    Ами така като гледам най лесно ще е да заредиш 98 ( не каза когато работи с 98 дали забива или само с XP-to ) след това да изтриеш директориите на XP-то и да пуснеш сертъпа му от 98 да избереш clean install и да го сложиш на друг партишън (друга гиректория) clean install значи да не ъпгрейдва текущата инсталация на 98 а да се инсталира на ново в никакъв случай не значи формат. и между другото незнам кой инсталира уиндоус за 2 часа ама аз като правя сериозна инсталация на 2К ми отнема поне 6 часа с възтановяването на всички стари настойки документи така че човекът който работи на пц-то да не усети че му липсва нещо така че ти предлагам да си отделиш един ден само за това

  12. Novice
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    2
    #10

    Преинсталация на XP Pro

    Виж сега , колкото програми да пускаш. когато Windows-a реши да се скапе нищо не може а го спре.

    За преинсталацията:

    Да инсталираш XP като upgrade на 98 е грешка.

    НО...

    Зареди компютъра със стартова дискета , и виж дали имаш достъп до данните на харддиска.Има два варианта:

    - ако имаш достъп, това означава, че файловата ти система е FAT, което улеснява много нещата - под DOS триеш папките Windows(папката на XP!!!, а не папката на 98) и Documents&Settings ( по желание и Program Files , доколкото след това почти никоя програма няма да ти тръгне).След това просто си старираш smartdrive ( трябва предварително да копираш на системната дискета един файл smartdrv.exe - намира се в Windows директорията на 98) и започваш да си инстлираш XP, като този път правиш new installation, а не upgrade!!!

    - ако не виждаш харддиска си - лошо , но не и непоправимо - просто файловата ти система е NTFS и работата е повече.Отиваш при някой приятел с инсталиран Partition Magik и си правиш него две дискети - първата е за стартиране на компа, а на втората има DOS версия на Partition Magik.Стартираш компа с тези дискети, пускаш си Partition Magik-а и с него конвертираш дяла от NTFS в FAT.След това всичко е като горната точка.Всичко това можеш да си го спестиш ако 98 ти работи - влизаш през него , изтриваш папките които ти казах и си инсталираш XP.

    Леле , колко писане, ожаднях []




  13. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #11

    Преинсталация на XP Pro

    Отново благодаря на всички. []

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #12

    Преинсталация на XP Pro

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Като за начало можеш да кажеш какви папки имаш на дяла



    <div align="right">оргинално мнение на saint056a</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Да не забравиш и администраторската парола да му кажеш, че да знае какво да трие Що за глупости ?



    Този симптом може да е от достатъчно много причини, като повечето от тях са хардуерни. Като за начало наистина има смисъл да напишеш някакви технически характеристики за системата си - мегахерци, тип процесор, модел дъно и т.н. (без "папки"). Не искам да гадая, но най-вероятната причина може и да е прегряване. Или пък ако забива при стартиране/работа на определено приложение....или просто ако забива дори да не го докосваш? Need more info



    <div align="right">оргинално мнение на KOKOSH</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Това се надявам е написано понеже не си ме разбрал KOKOSH, а не да дразниш.

    Написах го да се даде представа коя директория да изтрие под ДОС за да качи после нова виндоза!

  16. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #13

    Преинсталация на XP Pro

    С преинсталацията ще се справя.

    Сега насочих вниманието си към прегряването. Имам два вентилатора - на процесора (AMD Athlon, 1000 MHz) и на видеокартата (NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (32 MB))

    Инсталирах софтуерно охлаждане VCool

    Първоначално показва CPU:54 градуса, падна на 38. Sys: 33 градуса, F1: 4488, F2:0 (на видеокартата, аз го сменях преди време, сега работи, но защо няма индикация за оборотите, не зная)

    Какви са безопасните температури?

  17. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    163
    #14

    Преинсталация на XP Pro

    В момента моя Duron/Morgan/ @ 1000 работи на 61 градуса/нещо не ми работи читаво вентилатора от 15тина дена - плаче за нов/.. нямам проблеми.. за момента.. но не препоръчвам на никой да изпада в положението ми.. просто исках да отговоря на какви са допустимите норми. Значи за AMD процесорите от 30-50 градуса ми се струва нормално макър да съм виждал Athlon@900 да работи и на 70 градуса..

  18. Gadget
    Guest
    #15

    Преинсталация на XP Pro

    Мдаа... фрапиращо е при натоварване да видиш Duron (Morgan) @ 1300 как вдига 67 градуса и работещ вече две седмици така... скапани вентилатори... За AMD повече от 55 с и без о/с не препоръчвам

    А VCool-а не е лоша програма, но ти препоръчвам да я ползваш, когато не си на PC-то Вярно, че върши работа, но много често поставя CPU-то в дълбок сън и системата увисва

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. преинсталация от флашка
    От sparrow във форум Общ - софтуер
    Отговори: 14
    Последно: 11-12-13, 08:53
  2. Проблем с преинсталация
    От Drilling във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 14-02-10, 04:27
  3. Проблем след преинсталация на ОС.
    От monijbl във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 13-11-09, 11:54
  4. Преинсталация на Windows XP
    От nely във форум Windows
    Отговори: 21
    Последно: 26-07-06, 15:46
  5. помощ за преинсталация
    От pate във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 20-09-05, 13:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе