Здравейте
избрал съм конфигурацията, само се двуумя между 2 процесора:
T4200 2.00 GHz / 800 MHz, 1 MB L2
P7370 2.0 GHz / 1066 MHz, 3 MB L2
Съществена ли е разликата между двата?
Здравейте
избрал съм конфигурацията, само се двуумя между 2 процесора:
Съществена ли е разликата между двата?
ами то си пише!
Вторият може да работи под 1066MHz рама и има 3MB кеч, за разлика от първият, които има само 1MB
Да, благодаря
Това, което пише го виждам, но попитах за разяснение на написаното
всъщност, да уточня.
Това, че може да работи под 1066MHz рама, не значи, че на може под 800MHz, ако рамата ти е 800MHz, пак ще си бачка без проблем.
Да, рам е 800MHz.
Това означава ли че се губи предимството и няма смисъл от по-скъпия P7370?
не няма никакво значение, за процесора, просто с 1066, ще се зареждат някои програми малко по бързо.
Иначе си струва, заради кеча му.
T4200 не го намирам нещо в сайта на intel, но предполагам, че е Pentium Dual Core. А P7370 си е Core 2 Duo Mobile- по-новичък си е като архитекура, и харчи само 25W нали си е за мобилни платформи. Ако е за лаптоп P7370 е твоя процесор, но и да не е пак него бих избрал!!!
fXOrange, мъничко ще те поправя
800 и 1066 MHz са системната шина на която работи процесора и ако дъното на лаптопа не държи 1066 MHz човека ще се почувства мнооого , ама мнооого набутан понеже това не са евтини процесорчета
Аз от първият пост не разбирам едно. morten , ще си прави преносим компютър от някое шаси и слагане на процесор,памет,диск и т.н. или тотално се е объркал и иска да слага мобилен процесор на стационарен компютър.
Pentium Dual Core e.Първоначално публикувано от peterstamov
@stenly
мда, имаш право, първото което ми мина през главата е, за рамата, и написах, без да помисля.
Изобщо не помислих, че може да става въпрос, за FSB.
Иначе се знае, още от началото, че става въпрос, за мобилни процесори.
Не вярвам, да търси, да сглобява каквото и да било, просто според мен, прави сравнение, между два лаптопа, най вероятно.
Процесора си е добре за тия пари, позиционира се в ниския клас, но е 64 битов и си е реално Core 2 Duo с подрязан кеш. Ядрото на Т2ххх е различно. То и дескотп процесора E5200 се води Пентиум Dual Core , ама ....Първоначално публикувано от stenly
Много интересно... Дали става въпрос за мобилен компютър или настолен... Ако е мобилен едва ли човека сам ще си го сглобява а по скоро става въпрос за 2 различни модела...
Иначе според това за какво сматаш да го ползваш, но повечето кеш никога не е излишен...
На мен ми звучи като за асемблиране ама от написаното не знам дали е за лаптоп или стационарен.
"Здравейте
избрал съм конфигурацията, само се двуумя между 2 процесора"
надявам се автора на темата да ни поправи.
Колкото до ядрото на T2xx е Yonah и си е доста старичко
Съжалявам за неизчерпателно зададения въпрос.
Избора ми е между 2 лаптопа. Тези:
1. http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...E=#n.1.2.18.14
2. http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...Y=#n.1.2.18.13
Та, по друг начин въпроса звучи така, Струва ли си по-добрия процесор, пред още 1GB RAM и по-добро видео.
Преди няколко дена познат публикува следната статия - изборът между процесор и тип памет е леко надценено.Първоначално публикувано от morten
По-добре да се насочиш към видео и повечко рам.