Aide neka mi e BAVEN coma... obache clocknat s 600MHZ temperaturata mu 29.c ne znam kakvo moesh da mi kajesh . i to si e s intelskiat COOLER ne sum slagal vodno ili kvoto i da e....
Aide neka mi e BAVEN coma... obache clocknat s 600MHZ temperaturata mu 29.c ne znam kakvo moesh da mi kajesh . i to si e s intelskiat COOLER ne sum slagal vodno ili kvoto i da e....
P.S. stava vupros za P4 1.6GHZ i mejdu drugoto temperaturata sled 3-4 edin sled drug 3Dmarka 3 29.c
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Ami parite nali znaete che pri amd sa po-malko ,no redovno<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Ako biaha redovno, dori i da biaha malko, AMD v momenta niamashe da otcihat zagubi ot blizo 100 miliona dolara (ili kolkoto biaha tam...)
A shto se otnasia do obiknovennia potrebitel - na nego mu e vse edno dali shte e intel ili amd - vajnoto e vsichko da raboti burzo... koito iska kachestvo, proizvoditelnost, sigurnost, overclock... izbira Intel. Lichno az imam pone 4-5 priqtelia, koito purvonachalno biaha s Intel procesori, vzeha AMD-ta i mi kazaha (vsichki do edin) "az poveche intel niama da pipna"... sled okolo godina veche vsichki biaha s Pentium 4 i se zarichaha kak poveche niamalo da pipnat AMD. Takiva mi ti raboti
A i samo ne razbrah zashto rulz, sled kato Intel vodi v 11 ot 15-te testa, napraveni ot AnandTech... da ne govorim che AMD vodi v 3 Game testa i 2 render testa... kategorii, v koito videoto ima ne po-malko znachenie !
http://www.asusboards.com/forums/sho...5&pagenumber=1
I koi pobedi?
-IBM estestveno!
...za kvo si habite vremeto da pishete gluposti i da se zaiagdate edin s drug?ako vi se zaigda izleznete na ulicata i se izdurvete na niakoi...dage moege i do boi da se stigne!
Ne me drusa nito Intel nito AMd kvi zagubi imat i kvi nemat...nomera e da ima konkurencia koito da vodi do poveche kacestvo i po-niski ceni...a vie sporite na koi mu e po-dulak....
Ave purvo ste pocna ce tzi deto e postavil taz tema ne znae da cete stoto ot celiyat test izleze ce Intel vse oste vodi pred AMD. Drugo ako si oburnal vnimanie na dvete testvani sistemi moze da be zabelyazal ce im e slozil samo po 256MB RAM, ebahti osiraneto, da be im turil pone po 512MB da e kato horata, tez dvete mashini imat nuzda ot pamet. Ima i drugo testovata sisteme na AMD beshe sus DDR 400 (400 drug put, da be turil 333 KING MAX i da ya beshe klokna steshe da e po-dobre, ama neise), a na Intel sistemata beshesus RDRAM 800, ami da beshe slozil kato na AMD-o nai-novoto PC 1066, ama 64 bitovata, puk togava AMD vuobste nyamashe da moze da mine pred Intel. Ama stiga za tui koi e po-dobur i koi e po-skup, mamkamu koi za kakvoto ima pari i merak, takvoz ste kopuva. MAMKA MU, karame se za gluposti, vmesto da vikame sto vuobste ima DDS vurho komputarnite komponenti :-)
Ade sus zdrave i ste preporucam na horata deto postvash razni raboti purvo da cetat, pak da cetat i togava da pishat gluposti, stoto za nyakakvi si mizavi 4,2fps ne mozesh ma ubedi, ce ednoto e po-dobro ot drugoto, ha sega sus zdrave.
опре ли времето до ъпгрейд естествено че си е набутка отвсякъде
в крайна сметка и Интел, и АМД трябва да ядат...
а относно почти вечния спор AMD vs Intel (или обратното), нито съм фанатичен доживотен привърженик на едната или другата фирма, всяко едно нещо го преценявам внимателно, първия ми процесор беще Intel, следващите 2 АМД, ако Интел изкарат нещо по-добро (но не безумно скъпо) с удоволствие ще сменя платформата. Но засега при десктоп системите АМД си е много-много по-добрия избор, още повече за отънелия джоб на българина, а относно лудостта на гигахерците един прост пример - вижте един Епъл с неговите "скромни" 900Mhz или мъничко отгоре, как на тестове на Photoshop примерно "изяжда" отвсякъде PC-съвместимите компютри.
а и колкото мощен да ти е компютъра, един ден винаги ще излезе един Доом 3..4...5 и тогава....
хайде, стига толкова по темата AMD vs Intel - нека някой да каже дали има проблеми със No One Lives Forever 2 и Audigy - дори и след пач-а тъпата игра пак не ще да вади звук когато персонажите говорят...
иначе е красива игра, е не колкото UT2003, ама все пак който има свястна видеокарта може да разбере защо си е дал парите
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Eddie
"Ami parite nali znaete che pri amd sa po-malko ,no redovno "
що за глупост?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Твоето са глупости. Първо за АМД свестните дъна са по-скъпички от тези с i815EP. Второ в голяма грешка си - навремето на мен ми разправяха обратното по фирмите - Тбирд пред Р3. Този Тбирд си седи в къщи още и не си е възвърнал парите, които похарчих за него. Взех го за работа с Фотошоп и ми стана доста неприятно като излезе поредният упдейт за него и един Р733 размазваше Т1000. Освен това при всяка инсталация на Уин и по-специално Виа 4в1 се налагаше да се донастрои нещо - или нещо видеоконтролера не работеше коректно (насичаше ми видеото), или хардиска (показва ниски стойности на трансфер) или ... АМД били най-добрите за десктоп системи. Друг път, имаш предвид за домашен компютър на средностатистическия българин може би? Я виж ако сложат АМД в една банка какво ще стане. Един мой познат пък си смени цели 5 компютъра с АМД за Интелски, защото проблемите при тях просто не преставаха. И кой мислиш плати това - ми фирмата си е негова.
Eddie - abe mom4e po dumite ti li4i, 4e razbirash tolkoz ot komputri, kolkot az ot Quake 3 !!! E kak nqma da izqjda Apple edno pc na Photoshop, pri uslovie, 4e Photoshopa e pisan na Apple za Apple. I bash ti li cufna da mi kajesh che AMD bilo nai - nai - dobriq izbor !!!
Aman ve4e ot iskazvaniq, q vurvete izbivaite kompleksite nqkude drugade !!!
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by LUDIA
sistemata beshesus RDRAM 800, ami da beshe slozil kato na AMD-o nai-novoto PC 1066, ama 64 bitovata,
Заблудил си се. Новата не е 64 битова, а 32, т.е. на една платка са и двата канала за РДРАМа. И може да се поставя само по един модул памет, вместо два както досега. Слотовете са ограничени до два броя, така че голяма разлика няма. Иначе не виждам защо са избрали да тестват с РД въобще. С ддр Р4 дава по-добри резултати.
"T" има един друг много кофти момент, въпреки че има добри системи базирани на АМД, даже вече и сървери гледам правят. Има фирми(разработчици на специализиран софтуер), които просто го правят за Интел (с други думи не го тестват на АМД) тези софтуери обикновенно струват много пари и си върви заедно с една лъскава станцийка базирана на Интел(която струва 10x повече от същата в магазина само заради лепенката). И от там е започнало всичко... Причината за това не е дефект в АМД системите, а просто програмистки мързел. (това е реалността - затова се езима Интел + NVIDIA + Creative :за пълна съвместимост, а не защото едното е по-добро или по-лошо)
Да не говорим че на една такава система един Service Pack да и сложиш вече не върви, да не говорим изобщо за AMD конфигурация. Невероятно но факт.
Минали са през мен всякакви конфигурации, има добри има лощи както от Интел, така и от АМД.
Но както аз така и много мои колеги са стигнали до следния извод, АМД системи са по-капризни към хардуера от колкото тези на Интел (не говоря за Intel с VIA чипсет там бозата си е същата, както и за VIA за АМД). Няма да споменавам за Интел-базирани сърверските дъна, на които можеш да им редиш платките докато си работят, това не касае пряко Интел, а този който е правил дъното.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by Eddie
- вижте един Епъл с неговите "скромни" 900Mhz или мъничко отгоре, как на тестове на Photoshop примерно "изяжда" отвсякъде PC-съвместимите компютри.
Първо този 900МХц (предполагам споменаваш G4/G3 по-горе) процесор знаеш ли колко струва, с колко кеш е натрупан и т.н.? Второ RISС процесорите наистина като архитектура са много по-добри от CISС, но софтуер за тях много по-трудно се разработва. Именно и затова Apple копае на едно място. Да не говорим навремето пък тяхните продукти на какви цени бяха. Фирми като Адобе още от начало се занимават с Риск разработки и затова софтуерът им върви и на Апле и е на същата цена, колкото версиите за Уин. Трето хвърли един поглед и на този линк, и помисли дали наистина е по-бърз (май само под "фирмените" Куиктайм и Фотошоп - първо имаше версии само за МАС).
http://www.ixbt.com/cpu/mac-vs-x86.shtml
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by BobyTT
P.S. stava vupros za P4 1.6GHZ i mejdu drugoto temperaturata sled 3-4 edin sled drug 3Dmarka 3 29.c
Ami iska6 li da 4ue6 ne6to wqrno i obektiwno ili predpo4ita6 da si znae6 twoeto ? Ako stajnata ti temperatura e 21-22C , e newyzmozho temperaturata ti pod full load da e 29C , mozhe bi gleda6 idle temperatura , a ako si drypne6 i pusne6 tazi programka : http://www.7byte.com/hotcpu.exe i sled 15min dokato wyrwi w momenta testa si pogledne6 temperaturata i ti pokazwa pak tolkowa zna4i ne ti q pokazwa prawilno . Progbwaj go towa i kazhi kolko gradusa ti dyrzhi procesor4eto !
аз пък защо ли имам повече от 30 компютъра с АМД , над 130 инсталирани игри и нямам НИКАКВИ проблеми???
това че някоя идиотска фирма с идиотски служители в нея - виждал съм ги достатъчно, е продала поредното дърво, не ви е виновна АМД
а специално за Фотошоп-а - примера го дадох само защото някои много обичат да се фукат с големите си гигахерци, пък производителност - никаква. Естествено че няма да взема да си купя Епъл само заради това.
Ама като разбирате много от компютри - купувайте си Интел, пък когато 2@3Ghz Celeron (111$) успее да бие на 3DMark едно Паломино на 2000+ (100$) - тогава пак ще си говорим
- за цените на дъната - сега са почти изравнени, но по-времето когато се купуваше P3 или T_Bird - тогава дъното ми струваше 150$, но след 2 години си смених само процесора на 1.4Ghz и толкова- цялата работа излезе 30$ доплащане, а тия с P3-ките малко трудно ще го направят в момента.
- относно сървърските платформи - този въпрос въобще не го засягам
а и банките какво общо имат със средностатистическия българин, за който 50$ са си сума? Много ми интересно кой ли ще си сложи банков софтуер в къщи, за да му работи по-добре 3Д Марк-а например?
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">
Ami iska6 li da 4ue6 ne6to wqrno i obektiwno ili predpo4ita6 da si znae6 twoeto ? Ako stajnata ti temperatura e 21-22C , e newyzmozho temperaturata ti pod full load da e 29C , mozhe bi gleda6 idle temperatura , a ako si drypne6 i pusne6 tazi programka : http://www.7byte.com/hotcpu.exe i sled 15min dokato wyrwi w momenta testa si pogledne6 temperaturata i ti pokazwa pak tolkowa zna4i ne ti q pokazwa prawilno . Progbwaj go towa i kazhi kolko gradusa ti dyrzhi procesor4eto !
44C sled 5min testvane 1.6A Intel, ja njakoj s AMD da kaje da ne chakam do utre da testvam v ofice-a...