Здравейте Лаптопа ми е ACER 5542G процесора му е AMD Athlon X2 2,1 GHz.
Колко градуса трябва да му е максималната температура понеже при пълно натоварване на процесора например при игра достига до около 90 гр. Това много ли е ?
Здравейте Лаптопа ми е ACER 5542G процесора му е AMD Athlon X2 2,1 GHz.
Колко градуса трябва да му е максималната температура понеже при пълно натоварване на процесора например при игра достига до около 90 гр. Това много ли е ?
Те мобилните процесори са направени да работят на по-високи температури. Но 90 градуса са си доста! Отиди до някой сервиз да го духнат и пак пробвай. Ако няма резултат, трябва да се види пастата в какво състояние е. То направо се сменя с нова де. Повдигаш ли го отзад отдолу когато работиш?
защо ли си мисля че ако отворя да видя вентилатора - между него и радиатора ще открия "кече"
Какво е "кече"Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1
всяка топка с космест вид и неустановен произход и състав
Какво е "кече"
[/quote]
Фин уплътнителен филц (кече) се произвежда от 100% вълнени влакна и притежава добри топлоизолационни свойства.
Градусите наистина са високи дори за мобилно пс. Всяко преносимо ПС рано или късно има този проблем. Ако лаптопа ти е в гаранция го занеси ще ти го почистят. ако не си го почисти сам, гледай по-често да го правиш, защото техните вентилаторчета са крехки и за съжаление по-скъпи от на персоналния компютър.Първоначално публикувано от zaho_cool
Смъкни си K10SТАТ и си поизграй с настройките му. Хубавото му е, че не се стартира като сървиз, така, че и заради кофти проба да ти зависне лаптопа, рестарта е ОК.
Моя процесор си го карам на 56MHz...
Чисто нов Acer AS5742G с i5 480Mi GF540M, при тежки игри качва до 90-91 градуса. Не натоварен - 27-30 градуса, при норм. работа -30-35.
За този процесор дават макс. темп. 111 градуса, алармите на вс. програми, мерещи парам. и темп. на процесорите са настроени на 105. Така че, смятам до 90 градуса за нормално.
90 градуса това направо като печка ли си го ползваш.С какво го натоварваш толкова