Здравейте всички читатели на този форум.
Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят и ще се опитат да ми помогнат.
Значи проблема е следният: Имам ATHLON XP 1700+
който в спокойно състояние (не натоварен) поддържа температура от порядъка на 55 до 60 градуса (множко ми се вижда), а през по-горещи дни,като например края на лятото когато си го взех,е достигал и до 70 като пусна някоя по тежка игра. Вентилатора ми е AKASA AK 268 (меден)и по пинцип го дават да поддържа ATHLON XP 2100+ . Имам и вентилатор на кутията който не помага особено много (смъква с около 2 градуса).
Свалял съм радиатора и съм проверявал силиконовата паста - (сребърна е)и след това сложих нова преди да го монтирам,но подобрение нямаше.Пробвал съм го и на друг такъв процесор и се държеше доста добре ( поддържаше около 44 градуса ненатоварен) ,от което стигам до извода че причината е в CPU-то.
Оборотите на вентилатора ми се струват добре - 5720 са в момента (според Mother Board Monitor-a)
Дъното ми е GB 7VTXE+ съмнявам се да не би датчика да не е в ред и да ми показва по висока температуа.Възможно ли е ? Мога ли по някакъв начин да измеря реална стойност и как ?
Благодаря предварително!