С удоволствие, но ще е готова утре. Трябвало някаква част.
С удоволствие, но ще е готова утре. Трябвало някаква част.
Така...Снощи донесоха пералнята. Сменяли лагерно тяло. Каква е тази част, дето са я чакали не зная. Пуснах 2 перални, няма го това блъскане. Само при започване на центрофугиране мааалко подскача.Но тя е пъхната в една дупка, където нивелацията е почти мисия невъзможна.
Удоволствието струваше 60 лв.
П.П. При повторна повреда я изхвърлям просто, защото дотук ми коства 360 лв общо...
Аз имам същия проблем с пералня Еlectrolux. По- долу даже има пусната тема. Виках сервизния, той я отваря и гледа за скъсани пружини и амортесьори. Нямаше никакъв проблем. Пусна сервизното меню, напълни я с вода и започна центрофугата. Както и предполагах празна нямаше никакви проблеми. Не му даваше никакви грешки при тест. Да ама като я напълня с пране все едно работи двигател, така тряска, че се притеснявам за комшийте. Пералнята е чисто нова. Като почне да центрогугира и да трака така, я отварям и понамествам прането. Примерно ако има дънки, които са мокри и са в единия край, като ги сложа по средата на барабана се оправя и е супер тиха, само свистене, което е нормално. Не мога да разбера дали има някакъв проблем? За мен това не е нормално. Преди това имах едно Нео и изобщо не ме интересуваше как е разпределено прането, никога не е тракало. Помагайте, дали има някакъв проблем, който техника не знае или не му се занимава?
E как я отваряш и наместваш прането ??? То докато не изпомпи вода и не е изцентрофугирало, пералнята си е заключена ! И не се отваря по никакъв начин, защото е електромагнит.
Тя нашата тракаше едно на ръка, но от едната страна блъскаше наистина все едно с чук по стената и. Така и не разбрах от какво е. Барабана като се върти маалко захождана една страна-дали от това не разбива лагери не знам.
Точно така, заключена е, но като натисна бутона за пауза, след 3 минути, вратата се отключва, намествам прането и след това отново "play", тя пак си се заключва и продължава да центрофугира, като си започва от ниски обороти и се увеличават. Аз също имам чувстото че барабана захожда и се удря някъде. Това е от диспаланса, който създава по-тежкото пране. Напр. хавлий, дънки, чаршафи. който застават в единия край и се получава ексцентрик. Сега имам чисто нова пералня, която не мога да оставя сама, заради това тракане. Не мога да разбера дали има нещо което не е наред с нея или просто трябва да подбирам прането!
P.S
Пералнята е с горно зареждане.
Мноооо яко си бъбрите за перални тука, и аз да споделя моя опит..... мойта е електролукс нещо си, на 2 години да речем.. тази пералня не издава звук при пране, при плакнене, при центрофужене (нормално), наскоро се преместихме и на новото място ОООО то не се трае, като центрофужи , като заподскача този звяр едва я удържам... какъв може да е проблема... нивелация?? Ако да как да бръкна отдолу, тя е в дупка .. идеи нещо да се е счупило при пренасянето.. а някой може и да даде идея как точно се прави нивелацията за да проверя, че като знам кви некадърници са я слагали лошо ми става......
Ако преди пренасянето са и сложили транспортните болтове, а после не са ги свалили, може даже и да отиде да спростре
Не съм пробвал как работи пералня с транспортните болтове, но ми се струва, че може и да излезе да простира наистина. Нивелация се прави.... ами с нивел. Ех, открих я Америка. Па се настройва с крачетата на пералнята. Да си кажа честно и аз като си слагах пералнята нямах нивел, нивелирах я с помощта на топче: слагам го отгоре и гледам накъде се търкаля... Сега вече имам нивел и отчитам, че добре съм я нивелирал с топчето...
това с топчето е яко в центъра ли трябва да застане?
Абе и аз си се смея сега, за топчето, ама тогава бая се чесох по главата(жената иска да пере и не я интересува, че нямам нивел). Половин час търсих из къщи лимка. И половин час ми трябваше, да накарам топчето, където и да го сложа, да не се търкаля...
Махна ли си болтовете , блокиращи барабана или т.н "Транспортни болтове"
всичко съм махнал, даже я нивелирах вече... вече не тресе ... обаче проблема сега е друг, издава много гаден звук при плакнене и източнване на водата... нещо не е наред какво да правя, на кой сервиз да звъня.....
Може да е проблем с водната помпа.Звъни на сервиз,който се занимава с ремонт на перални .Първоначално публикувано от relaxxx
Първоначално публикувано от relaxxx
Имам телефона на един много добър сервиз в едно силистренско село! Да го пратя ли на лична?Първоначално публикувано от relaxxx