Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 42

Пералнята блъска страхотно при центрофугиране

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Re: Пералнята блъска страхотно при центрофугиране

С удоволствие, но ще е готова утре. Трябвало някаква част.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2007

Така...Снощи донесоха пералнята. Сменяли лагерно тяло. Каква е тази част, дето са я чакали не зная. Пуснах 2 перални, няма го това блъскане. Само при започване на центрофугиране мааалко подскача.Но тя е пъхната в една дупка, където нивелацията е почти мисия невъзможна.
    Удоволствието струваше 60 лв.

П.П. При повторна повреда я изхвърлям просто, защото дотук ми коства 360 лв общо...

4. Тук е от
    Jul 2008

Аз имам същия проблем с пералня Еlectrolux. По- долу даже има пусната тема. Виках сервизния, той я отваря и гледа за скъсани пружини и амортесьори. Нямаше никакъв проблем. Пусна сервизното меню, напълни я с вода и започна центрофугата. Както и предполагах празна нямаше никакви проблеми. Не му даваше никакви грешки при тест. Да ама като я напълня с пране все едно работи двигател, така тряска, че се притеснявам за комшийте. Пералнята е чисто нова. Като почне да центрогугира и да трака така, я отварям и понамествам прането. Примерно ако има дънки, които са мокри и са в единия край, като ги сложа по средата на барабана се оправя и е супер тиха, само свистене, което е нормално. Не мога да разбера дали има някакъв проблем? За мен това не е нормално. Преди това имах едно Нео и изобщо не ме интересуваше как е разпределено прането, никога не е тракало. Помагайте, дали има някакъв проблем, който техника не знае или не му се занимава?

5. Тук е от
    Jul 2007

E как я отваряш и наместваш прането ??? То докато не изпомпи вода и не е изцентрофугирало, пералнята си е заключена ! И не се отваря по никакъв начин, защото е електромагнит.

Тя нашата тракаше едно на ръка, но от едната страна блъскаше наистина все едно с чук по стената и. Така и не разбрах от какво е. Барабана като се върти маалко захождана една страна-дали от това не разбива лагери не знам.

6. Тук е от
    Jul 2008

Точно така, заключена е, но като натисна бутона за пауза, след 3 минути, вратата се отключва, намествам прането и след това отново "play", тя пак си се заключва и продължава да центрофугира, като си започва от ниски обороти и се увеличават. Аз също имам чувстото че барабана захожда и се удря някъде. Това е от диспаланса, който създава по-тежкото пране. Напр. хавлий, дънки, чаршафи. който застават в единия край и се получава ексцентрик. Сега имам чисто нова пералня, която не мога да оставя сама, заради това тракане. Не мога да разбера дали има нещо което не е наред с нея или просто трябва да подбирам прането!
    P.S
    Пералнята е с горно зареждане.

7. Тук е от
    Oct 2008

Мноооо яко си бъбрите за перални тука, и аз да споделя моя опит..... мойта е електролукс нещо си, на 2 години да речем.. тази пералня не издава звук при пране, при плакнене, при центрофужене (нормално), наскоро се преместихме и на новото място ОООО то не се трае, като центрофужи , като заподскача този звяр едва я удържам... какъв може да е проблема... нивелация?? Ако да как да бръкна отдолу, тя е в дупка .. идеи нещо да се е счупило при пренасянето.. а някой може и да даде идея как точно се прави нивелацията за да проверя, че като знам кви некадърници са я слагали лошо ми става......

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Ако преди пренасянето са и сложили транспортните болтове, а после не са ги свалили, може даже и да отиде да спростре

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Не съм пробвал как работи пералня с транспортните болтове, но ми се струва, че може и да излезе да простира наистина. Нивелация се прави.... ами с нивел. Ех, открих я Америка. Па се настройва с крачетата на пералнята. Да си кажа честно и аз като си слагах пералнята нямах нивел, нивелирах я с помощта на топче: слагам го отгоре и гледам накъде се търкаля... Сега вече имам нивел и отчитам, че добре съм я нивелирал с топчето...

11. Тук е от
    Oct 2008

това с топчето е яко в центъра ли трябва да застане?

12. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Абе и аз си се смея сега, за топчето, ама тогава бая се чесох по главата(жената иска да пере и не я интересува, че нямам нивел). Половин час търсих из къщи лимка. И половин час ми трябваше, да накарам топчето, където и да го сложа, да не се търкаля...

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Махна ли си болтовете , блокиращи барабана или т.н "Транспортни болтове"

14.  

15. Тук е от
    Oct 2008

всичко съм махнал, даже я нивелирах вече... вече не тресе ... обаче проблема сега е друг, издава много гаден звук при плакнене и източнване на водата... нещо не е наред какво да правя, на кой сервиз да звъня.....

16. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от relaxxx
    всичко съм махнал, даже я нивелирах вече... вече не тресе ... обаче проблема сега е друг, издава много гаден звук при плакнене и източване на водата... нещо не е наред какво да правя, на кой сервиз да звъня.....
    Може да е проблем с водната помпа.Звъни на сервиз,който се занимава с ремонт на перални .

17. Тук е от
    Oct 2008

на кой сервиз да звъня.....

18. Member
    Тук е от
    Dec 2004

на кой сервиз да звъня.....
    Имам телефона на един много добър сервиз в едно силистренско село! Да го пратя ли на лична?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Пералнята изпатка
    От glowndark във форум Бяла техника
    Отговори: 9
    Последно: 05-04-14, 00:27
  2. Проблем при центрофугиране с пералня Samsung B1245AV
    От toppako във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 6
    Последно: 28-05-13, 13:28
  3. Нова пералня - чука при центрофугиране.
    От TiratroN във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 26-03-13, 01:02
  4. Отговори: 5
    Последно: 01-01-13, 16:04
  5. Страхотно бучене
    От IFF във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 20-02-12, 21:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе